Kalsbeek College

‘Sterk Techniek Onderwijs’ van start

Vorige week werd een feestje gevierd ter ere van de officiële start van Sterk Techniek Onderwijs Regio Woerden-Montfoort-IJsselstein (STO WMIJ). Voor vmbo-leerlingen van het Kalsbeek College betekent de start van het programma Sterk Techniek Onderwijs nóg meer keuze: naast het technische profiel Produceren Installeren Energie kunnen Kalsbeek-leerlingen vanaf schooljaar 2020-2021 ook kiezen voor het profiel Mobiliteit & Transport en het profiel Bouwen, Wonen & Interieur.

Vrijdag 10 januari vond de kick-off van STO WMIJ plaats. Gasten van de samenwerkingspartners maakten per touringcar een tournee langs de 3 plaatsen in de regio .Op 3 vmbo-leslocaties werd het logo van STO WMIJ onthuld. Op elke locatie werd in het bijzijn van een vertegenwoordiger uit het college van B&W een klein feestje gevierd.

Logo
Het Kalsbeek College, het Wellantcollege in Montfoort en het Cals College in IJsselstein hebben het logo van STO WMIJ met diverse technische materialen in 3D op een bord uitgevoerd. De logoborden hangen op de locaties van alle samenwerkingspartners. Leerlingen speelden een belangrijke rol bij de onthulling van de logoborden. Op het Cals College in IJsselstein trokken bestuurbare autootjes een doek weg. Op het Wellantcollege in Montfoort was er een demonstratie drone vliegen, door leerlingen en onthulde wethouder Koster het logo. Op het Kalsbeek College in Woerden heeft zorgrobot Zora, geprogrammeerd door oud leerlingen, de onthulling door wethouder George Becht geïntroduceerd. Na afloop van de derde en laatste onthulling was er een gezellige borrel op het Kalsbeek College.

Meer én beter opgeleide medewerkers in de techniek
Met de Kick off viert STO WMIJ de toekenning van 3 miljoen subsidie van het ministerie van OCW om technisch onderwijs in de regio te versterken. STO WMIJ zet zich de komende 4 jaar in voor dit doel langs 3programmalijnen: Kwaliteitsimpuls, Beeldvorming en Gezamenlijk opleiden door VO-MBO-bedrijfsleven. De plannen gaan zorgen voor meer én beter opgeleide medewerkers in de techniek en voldoende vakmensen in de regio.

Regionale samenwerking Woerden – Montfoort – IJsselstein
Bestuurders van de onderwijsorganisaties Cals College IJsselstein, Kalsbeek College, Minkema College, ROC Midden Nederland, MBO Rijnland, Wellantcollege Montfoort en Futura College én de Vrienden van de Techniek van het Cals College, Woerdens Techniek Talent en Bouwmensen Utrecht hebben in maart 2019 hun handtekening gezet onder de plannen om technisch onderwijs in de regio te versterken. Bijzonder aan de samenwerking is de actieve bedrijvenkring die om de onderwijs-instellingen heen staat. Alle partijen committeren zich, buiten de organisatiebelangen om, aan het regiobelang van Sterk Techniekonderwijs.

Naar nieuwsoverzicht