Kalsbeek College

Succesvolle optredens van onze debatteams

Het Kalsbeek College heeft opnieuw bewezen zeer sterke debaters in huis te hebben. Dit weekend kwamen er 2 onderbouwteams en een bovenbouwteam in actie in 2 verschillende wedstrijden. Onze leerlingen maakten in hun debatten en speeches grote indruk op de jury.

UNICEF Kinderrechten Debattoernooi
Het debatteam onderbouw had zaterdag een prachtige dag op het Unicef Kinderrechten Debattoernooi. We waren met een grote groep aanwezig op het Stedelijk Gymnasium Arnhem en er zijn heel goede debatten gevoerd en speeches gehouden.

Zo goed zelfs dat een van onze teams voor het eerst sinds de deelname van het Kalsbeek aan dit toernooi bij de beste acht teams van de dag bleek te horen. We zijn enorm trots op Bram Versloot, Eva Langendoen, Hannah Biemond en Thijmen Kool, die dankzij deze prestatie op Kleine Prinsjesdag in de Ridderzaal mogen debatteren met Tweede Kamerleden.

Succesvol debuut
Afgelopen zaterdag deed een delegatie van het Kalsbeek Debatteam Bovenbouw (Lena Verwilghen, Suze Hol, Anouk van Jaarsveld, Sophie Breen, Bente Rodenburg en  Anouk Luijben) voor het eerst mee aan een editie van de internationale Beneluxdebatcompetitie in Eindhoven. Door het jaar heen zijn er verschillende momenten om mee te doen aan deze competitie, waarbij een team over meerdere wedstrijddagen punten moet verzamelen voor deelname aan de finaledag in juni. Ons Debatteam deed mee aan het onderdeel Lagerhuis+ en werd zaterdag eerste in deze wedstrijdcategorie! De ambitie is er dan ook om door te stoten naar de finaledag!

Naar nieuwsoverzicht