Kalsbeek College

Tackelen, scrummen en touchdownen op de sportdag

Donderdag 10 oktober vond voor de vierdejaars de jaarlijkse sportdag plaats. Terwijl de dauw nog maar net opgetrokken was, liep de helft van alle vierdeklassers als bikkels en bikkelientjes in hun korte broek op het terrein van Sportlust. Ze waren nieuwsgierig over wat er komen zou: een rugby-clinic.

Touchdown
Vanuit Sport Approved en de rugby-academie zijn er instructeurs naar Woerden gekomen om de leerlingen te leren passen, tackelen, scrummen en ‘touchdownen’. In 2 uur kwamen de groepjes langs verschillende onderdelen om zo de basisvaardigheden van het rugby onder de knie te krijgen. Uiteindelijk werd er afgesloten met partijvormen, die af en toe op het scherpst van de snede gespeeld werden. Top!

Skateboarden, duiken en yoga’en
De andere helft van de vierdejaars mocht een door henzelf gekozen sport kiezen. Zo werden de blaren op de handen geroeid, werd het snot voor de ogen ‘gespind’, werden er rake klappen uitgedeeld bij Thaiboksen, zijn er ‘ollies en kickflips’ gemaakt op het skateboard, aces geslagen bij tennis of squash, werd er met perslucht naar de bodem gedoken, werd prima ritme gehouden bij dans en stapte er een groep helemaal ‘zen’ uit de yoga-studio.

‘s Middags draaide de rolverdeling om, zodat iedereen een dagdeel kon rugbyen en zijn of haar keuzeonderdeel kon doen.
We kijken terug op een sportieve, maar bovenal heel leuke dag!

Naar nieuwsoverzicht