Kalsbeek College

Team Vuur en Vlam wint publieksprijs Vakkanjers

Team Vuur en Vlam van het Kalsbeek College uit Woerden heeft de publieksprijs gewonnen met hun idee en uitvoering voor een LightCube. De vmbo-leerlingen Goser Hagemans, Sven Smolders, Syme van Vuuren, Dylan Voorhof werden daarnaast door de vakjury met een derde plaats beloond.

De publieksprijs was voor het team dat in aanloop naar de finale in de Werkspoorkathedraal in Utrecht de meeste stemmen kreeg. En dat bleek team Vuur en Vlam te zijn. Hun ledcube werd door het publiek als winnaar uitgeroepen. De teams die doorgedrongen waren tot de finale moesten donderdag hun prototypes voor publiek en jury pitchen. Het team van het Kalsbeek College werd hierbij derde.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar was dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagde de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie.

Naar nieuwsoverzicht