Kalsbeek College

Tips voor het studeren van mevrouw De Fretes

Chantal de Fretes is docent filosofie en godsdienst op het Kalsbeek College locatie Schilderspark. Op haar Instagram-kanaal @FRTkalsbeek houdt ze haar leerlingen op de hoogte en geeft ze tips.

“Terwijl ik op de bank zat deze week, dacht ik: wat balen zeg dat ik er nu niet kan zijn voor mijn leerlingen. We zitten in bizarre tijden, horen veel op het nieuws en maken ons misschien wel zorgen. Het wordt tijd voor positief nieuws, bemoediging en misschien ook wel tips om je dag door te komen (vooral als je tegen het schoolwerk op kijkt). Daarom deze Insta! Kom maar door met tips en mooi nieuws uit je omgeving! Alle kleine beetjes helpen. En zo letten we een beetje op elkaar!”

Instagram: @FRTkalsbeek

Wat balen dat ik er nu niet kan zijn voor mijn leerlingen

Tip 2: zorg voor structuur
Een van haar tips gaat over structuur. “Waarom structuur in je dag? Structuur geeft houvast, overzicht en duidelijkheid. Daarnaast geeft het je ook voldoening. Creëer structuur door je te houden aan 3 maaltijden op een dag, op tijd uit bed te gaan en een dagplanning te maken. Structuur maakt dat je je lekkerder in je vel voelt. Ga ervoor!

Naar nieuwsoverzicht