Kalsbeek College

Uitwisseling met Steinhager Gymnasium vandaag van start

Deze week staat voor een groep tweedeklassers in het teken van de uitwisseling met het Duitse Steinhagener Gymnasium. Naar aanleiding van de module ‘Deutsch sprechen’ in 2-vwo zijn er 23 Duitse leerlingen in Woerden in het kader van ons uitwisselingsprogramma. Volgende maand vertrekken de Kalsbeek-leerlingen uit de tweede klas naar Steinhagen voor het tegenbezoek.

Maandagmiddag komen de Duitse leerlingen op het station in Woerden aan, waarna ze een rondleiding op school krijgen en er een sporttoernooi op het programma staat. Dinsdag is er een dag in-en-om Woerden: de hele groep wordt op het stadhuis van Woerden ontvangen door burgemeester Molkenboer. De Kalsbeek-leerlingen uit 2-vwo geven vervolgens een rondleiding door het centrum met presentaties van de Woerdense bezienswaardigheden. In de middag wordt Oudewater verkend door middel van een bezoek aan de Heksenwaag, een rondleiding door het centrum door meneer Van Wijngaarden en een ontvangst op het stadhuis door de burgemeester van Oudewater.

Woensdag staan het Anne Frank Huis, het Paleis op de Dam en een rondleiding in Amsterdam op het programma. Donderdag bezoeken we met de Duitse leerlingen molen ‘De Windhond’ in Woerden, waarna onze gasten ’s middags weer naar huis gaan.

Veel plezier allemaal!

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.