Kalsbeek College

Uniek in de regio: Vecon Business School

Vorige week is het Kalsbeek College officieel benoemd als Vecon Business School voor de havo. Hiermee is de Woerdense middelbare school de eerste in de omgeving Woerden die gecertificeerd is. Afgelopen vrijdag kreeg economiedocent Jasper Verhoef de plaquette uitgereikt door Theo Roos, voorzitter van de Vecon.

“Woerden is een ondernemende gemeente, wij willen daar met onze Business School aan bijdragen en leerlingen ondernemende vaardigheden aanleren”, vertelt Jasper Verhoef van het Kalsbeek College. “Het nieuwe vak Bedrijfseconomie wordt op zo bij ons heel praktisch aangevuld. Onze leerlingen starten een eigen bedrijf, krijgen een eigen bankrekening in beheer en moeten directiefuncties verdelen.”

Vecon Business School
Het talentprogramma Vecon Business School is voor ondernemende bovenbouwleerlingen op de havo met het vak bedrijfseconomie in hun pakket. Volgens Verhoef is het een leuke manier om kennis te maken met het runnen van een eigen onderneming.
Lees meer over het programma van de Vecon Business School

Lokale ondernemers als coach
Het Kalsbeek College zoekt continu de verbinding met de maatschappij. Lokale ondernemers treden op als coach voor de vier bedrijfjes, die afgelopen weken opgestart zijn. Het zijn Richard Stouthart van drogisterij Stouthart, Jan Bosman van Talent Enterprise BV, René Treur van Treur Kaas en Marieke van Stek met Business Building.

Coachen en inspireren
Verhoef: “Op het Kalsbeek College willen elke leerlingen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Bij deze ondernemende leerlingen doen we dat door ze te coachen en te inspireren die stap extra te zetten. Daarnaast spelen we met de Vecon Business School in op de veranderende arbeidsmarkt, waarbij flexcontracten steeds meer de norm zijn en er van werknemers ook meer ondernemende vaardigheden wordt verwacht.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.