Kalsbeek College

Unieke samenwerking Sterk Techniekonderwijs

Het Kalsbeek College wil samen met andere middelbare en mbo-scholen het technisch onderwijs in de regio versterken. Dinsdag 12 maart hebben verschillende organisaties hun handtekening gezet onder een unieke samenwerkingsovereenkomst.

Sterk Techniekonderwijs
Het ministerie van OCW zet zich de komende jaren in voor Sterk Techniekonderwijs. Vanaf september 2018 wordt er landelijk 100 miljoen euro per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs in het vmbo. Het doel: zorgen voor duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs waardoor er voldoende vakmensen voor de regio worden opgeleid.

Mijlpaal
In deze regio gaan het Kalsbeek College, Cals College IJsselstein, Minkema College, ROC Midden Nederland, MBO Rijnland, Wellant College Montfoort en Futura College samen de uitdaging aan. Dit doen ze samen met het bedrijfsleven, in de vorm van Woerdens Techniek Talent, Vrienden van de Techniek IJsselstein en Bouwmensen Utrecht.
Het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst is een mijlpaal in de regionale samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

PIE op het Kalsbeek College locatie Bredius
Jongeren enthousiast maken voor techniek; dat is iets waar het Kalsbeek College voor gaat. Een van de 6 beroepsrichtingen die we op locatie Bredius aanbieden, is Produceren Installeren Energie (PIE). De PIE-leerlingen werken met professionele machines en gereedschappen en moderne technieken als een 3D-printer. Ook bezoeken ze regelmatig bedrijven. In de video hieronder zie je alles over PIE op het Kalsbeek College.

Naar nieuwsoverzicht