Kalsbeek College

Wederom recordaantal ‘cum laudes’ op het Kalsbeek College

Voor honderden leerlingen van het Kalsbeek College kon in de afgelopen weken de vlag uit. De Woerdense middelbare school heeft een slagingspercentage van 91 procent. Voor een aantal leerlingen had de vlag een gouden randje. Twaalf leerlingen, een recordaantal, hebben gemiddeld een 8 of hoger behaald voor hun examenvakken en zijn daarmee cum laude geslaagd.

Na de herexamens is het officieel en krijgen op de locaties Bredius en Schilderspark 568 leerlingen deze week en volgende week hun diploma op feestelijke wijze overhandigd. Over de rode loper naar binnen, daarna een persoonlijk woord van de mentor, het officiële fotomoment voor de ‘geslaagd-muur’ en natuurlijk de handtekening op het fel begeerde diploma. Daarna een feestelijke borrel waar de leerlingen met hun ouders, familie, mentoren en andere medewerkers proosten met (alcoholvrije) champagne.

Percentages

Locatiedirecteur Bredius, Paul Verkade: “We zijn trots op onze slagingspercentages: mavo 91%, kader 93% en basis zelfs 100% geslaagd! Van de kandidaten die eerst niet geslaagd waren hebben de meeste de tweede kans met beide handen aangegrepen en slaagden alsnog!”
Van de tweede havo-6 lichting heeft 94% het vmbo-t-diploma op zak. Van de havisten is 85% geslaagd, op het atheneum ligt het slagingspercentage op 94% en op het gymnasium zelfs 88%. “Met grote trots nemen we afscheid van de toppers die hun diploma in ontvangst mochten nemen, aldus Gerald Bossenbroek, locatiedirecteur Schilderspark. Onze geslaagden staan op de drempel van een groot avontuur en wij laten ze in liefde gaan, wetende dat de maatschappij op hen wacht en dat ze daar een waardevolle bijdrage aan zullen leveren.”

Groei en lessen

Op het Kalsbeek College is de basis gelegd voor een leven lang ontwikkelen. “De groei en de lessen die je tijdens je schooltijd opdoet, zijn minstens zo belangrijk als het behalen van een diploma volgens bestuurder Tijmen Smit. Blijven ontwikkelen en leren, dat gun ik iedere leerling op onze school.”

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.