Kalsbeek College

Thema-avond ‘Verleidingen’

De verleidingen van deze tijd (zoals gamen, internet, smartphones, alcohol en drugs) zijn best ingewikkeld. Verbieden is moeilijk en in gesprek blijven met je kind is belangrijker dan ooit. Hoe ga je om met de hedendaagse verleidingen? In samenwerking met de ouderraad organiseren wij op woensdag 20 maart een thema-avond om op deze vraag antwoorden te krijgen.

Details thema-avond:

 • Datum: woensdag 20 maart 2019
 • Tijd: inloop vanaf 19.00 uur, start 19.15 uur, einde 21.00 uur
 • Plaats: locatie Schilderspark (Jozef Israëlslaan 56)

Workshops

 • Workshop 1: ‘Help een puber! Heb je als ouder nog invloed?’ – een workshop over pubers, roken en alcohol
  Als ouder kun je het gevoel krijgen dat je geen invloed meer hebt op je puber. Toch blijven pubers het belangrijk vinden wat hun ouders denken en hebben ouders nog altijd invloed op de keuzes van hun kind. Praten, regels stellen en afspraken maken helpt om beginnen met roken en drinken te voorkomen of zo lang mogelijk uit te stellen. Hoe doe je dat? In de workshop krijg je tips en wissel je ervaringen uit.
 • Workshop 2: ‘Slapen en ontspanning; het belang van een gezond dag- en nachtritme’
  Wat heeft een puber nodig aan slaap? Wat verandert er in het brein van pubers rondom slapen? Wat is bevorderlijk voor het slapen en wat juist niet? Hoe ga je om met stress, druk en piekeren? Hoe maak je met elkaar goede afspraken over het slapen. In de workshop krijg je tips en ga je interactief met elkaar aan de slag.
 • Workshop 3: ‘Focussen in tijden van digitale afleiding’
  Waarom laten we ons zo afleiden door onze devices en sociale media? En waarom geldt dit extra voor tieners? Welke effecten heeft voortdurend multitasken op onze concentratie en sociale contacten? En hoe kun je jezelf en je kind helpen om wél gefocust te zijn, met (huis)werk en in het samenzijn? Tijdens deze workshop ga je in gesprek over deze ‘digitale afleidingen’. Je krijgt inzichten uit de (hersen)wetenschap en een scala aan praktische tips voor thuis. Ook leer je hoe je zelf het goede voorbeeld kunt geven en je kinderen kunt begeleiden.
 • Workshop 4: ‘Pubers en geld; omgaan met geld’
  Deze interactieve workshop is bedoeld voor ouders van leerlingen in de onderbouw. Hoe gaan pubers om met geld? Welke invloed heeft reclame? Hoe kun je als ouder je kind hierin begeleiden? Naast het geven van praktische tips en informatie staat vooral de uitwisseling centraal.