Kalsbeek College

Bovenbouw mavo

In 3- en 4-mavo is er veel aandacht voor de toekomst: een mbo-opleiding of verder leren op de havo.

Verplichte vakken
Verplichte algemene vakken zijn Nederlands, Engels, lichamelijke opvoeding, het kunstvak CKV, maatschappijleer-1 en godsdienst. Verder kiezen leerlingen onder bepaalde voorwaarden uit Frans, Duits, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer-2, economie, natuurkunde, wiskunde, biologie of tekenen.

Extra vak
Iedereen doet in klas 4 examen in 6 vakken. Leerlingen die in klas 3 goed hun best doen en bovengemiddeld scoren, kunnen in aanmerking komen om in een extra vak examen te doen.

Huiswerk
We streven ernaar om zoveel mogelijk het maakwerk op school te laten doen en het leerwerk thuis. Dat zal niet bij alle vakken lukken, maar we proberen de huiswerkdruk niet te hoog te laten oplopen.

Technologie
In het derde jaar staat er 4 uur per week technologie op het programma. Op de computer worden alleen of in groepjes allerlei opdrachten uitgevoerd. Zo leren de leerlingen plannen, vergaderen, organiseren, leidinggeven en presenteren. We maken gebruik van diverse werkplekken en bedrijfssimulaties, zodat er aandacht is voor zowel de theorie als de praktijk.

Sectorwerkstuk
In het vierde jaar laten de leerlingen in het sectorwerkstuk zien wat ze de afgelopen jaren geleerd hebben. Ze werken hierbij samen met studenten van het ID College Woerden/Gouda, die ze bijstaan en helpen als het onderzoek vastloopt. Na het inleveren van de werkstukken volgen de presentaties. Het hele project is een van de eisen voor een mavo-diploma. Leerlingen moeten hier daarom een voldoende voor scoren.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.