Kalsbeek College

Kunstendag / CKV in 3 mavo

CKV (culturele en kunstzinnige vorming) is een vak wat iedereen in 3 mavo (en 3 vmbo) krijgt. Het is een verplicht examenonderdeel dat leerlingen met minimaal een ‘voldoende’ moeten afsluiten.

Kunstendag
Leerlingen verkennen de culturele en kunstzinnige omgeving van Woerden. Ze maken tijdens de Kunstendag in Het Klooster kennis met allerlei kunstvormen. Deze Kunstendag haalt op creatief gebied het beste uit de derdeklassers. Ze volgen in de ochtend 2 workshops (bijvoorbeeld musicaldance en vliegmachines bouwen van pcv-buizen) in Het Klooster, de Opstandingskerk of danscentrum Delicious. In de middag volgt een presentatie in Het Klooster, waar de leerlingen aan elkaar laten zien wat ze hebben geleerd.

CKV
Tijdens de CKV-lessen worden de leerlingen er soms op uit gestuurd. De 3 mavo leerlingen moeten zelfstandig 2 activiteiten ondernemen. Dat kan een theatervoorstelling, een concert of een bezoek aan een kunstmuseum zijn. In principe moeten ze dat in eigen tijd doen. Als het echt niet anders kan, kan er soms toestemming verleend worden om dit onder schooltijd te doen.