Kalsbeek College

Brugklas

In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van je basisschool. Je komt terecht in een van deze klassen:

  • 1 vmbo-basis/kader/lwoo
  • 1 vmbo-basis/kader
  • 1 vmbo-kader/mavo
  • 1 mavoXL

Goede sfeer
Een goede sfeer is vanaf de brugklas het uitgangspunt. Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt en jezelf kunt zijn. Samen  met je mentor en klasgenoten zorgen we met elkaar voor een goede (werk) sfeer in de klas. Tijdens de wekelijkse mentorlessen leer je je mentor goed kennen. Je kunt bij hem of haar altijd terecht als je een vraag of probleem hebt, ook buiten lestijd. Je mentor
werkt samen met een mentorassistent (leerling uit de bovenbouw). Die gaat mee op kamp, helpt bij activiteiten en is er voor je.

Een goede start
Typerend voor onze brugklas is een goede start. De eerste week is ‘startweek’. Je duikt niet meteen de schoolboeken in, maar begint met een startgesprek met je mentor en daarna zijn er allerlei kennismakingsactiviteiten om de mentor en je nieuwe klasgenoten te leren kennen. Na een paar weken ga je op kamp.

Veel DOEN!
Heb je onze keuken en bakkerij al gezien? En onze gave technieklokalen met de nieuwste apparatuur en technologische snufjes? Al in de eerste klas ga je daar rondlopen en aan de slag. In speciale lessen en modules ontdek je waar jouw voorkeur en interesses liggen. Daarnaast staan er vanaf de brugklas al veel ‘doe-vakken’ op jouw rooster, zoals handvaardigheid, tekenen, lichamelijke opvoeding, drama en techniek.

Driehoeksgesprekken
Wij vinden het belangrijk dat iedere leerling zelf de regie pakt. Daarom houd je vanaf de brugklas 2 keer per jaar een  driehoeksgesprek met je mentor en je ouders. Je stelt zelf doelen die je vervolgens in dit gesprek evalueert.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.