Kalsbeek College

Sportoriëntatie in 3 en 4 mavo

Sportoriëntatie: je sportieve horizon verbreden
Bij sportoriëntatie kunnen leerlingen van locatie Bredius in leerjaar 3 en 4 tegen gereduceerde prijs kennis maken met sporten die niet in een gymles kunnen worden aangeboden. De derdeklassers kunnen kiezen uit allerlei zomersporten, zoals waterskiën, flowboarden, golfsurfen, persluchtduiken en golf.

Vierdeklassers hebben de keuze uit wintersporten als skiën, curling, ijshockey met bepakking, schaatsen en sportklimmen. “Het is een perfecte manier om hun sportieve horizon te verbreden”, vertelt docent Han Poppema. “Kinderen die niet aan sport doen, kunnen heel breed kennis maken met verschillende sporten. Daarbij wordt het sporten met elkaar ook ervaren en dit kan erg leuk zijn.”

Poppema ziet de sportoriëntatie als een mooie manier om de band met school te versterken. “Het mooiste resultaat is dat leerlingen door de sportoriëntatie een nieuwe sport hebben gevonden. Zo zijn er leerlingen lid geworden van de tennisvereniging of fitnessschool. De andere sporten worden nog eens gedaan met familie of tijdens klassenuitje of eindejaarsuitje.” Collega’s van andere vakken helpen mee en doen soms ook mee. Zo zien de leerlingen en docenten elkaar op een andere manier dan tijdens een reguliere les en verbazen ze elkaar: “Goh mevrouw, ik wist niet dat u kon snowboarden.”

Wow, wat is het bodyboarden gaaf. Dat wil ik wel vaker doen