Kalsbeek College

Techniek: welk techniekprofiel kies jij?

Vind jij techniek leuk, werk je graag met je handen of voel je jezelf al een techneut? Ook als je nog niet precies weet wat je wilt doen, zit je goed op het Kalsbeek College. Op locatie Bredius kun je uit maar liefst 3 technische profielen kiezen:

 • Mobiliteit & Transport
 • Bouwen, Wonen & Interieur
 • Produceren, Installeren & Energie

Meer informatie over de profielen vind je hieronder.

Kies je voor techniek, dan kies je voor het Kalsbeek College
Heb jij interesse om in deze mooie wereld van techniek te stappen? Kijk dan hier welke situatie op jou van toepassing is.

 • Zit je op het Kalsbeek College en wil je in de bovenbouw van vmbo-basis of vmbo-kader een technisch profiel kiezen? Geef dit dan aan bij je mentor of decaan.
 • Zit je nog niet op het Kalsbeek College, dan is een overstap naar onze school misschien wel iets voor jou. Om te bespreken wat bij jou past en wat jouw mogelijkheden zijn, neem je contact op met Bea Hulleman, afdelingsleider van de technische profielen: [email protected] of 0348-413120.

 • Mobiliteit & Transport

  Het profiel Mobiliteit & transport (M&T) is gericht op voertuigen: van onderhoud en reparatie tot laden, lossen en het maken van een routeplanning. Als je kiest voor Mobiliteit & transport leer je veel over auto’s en voertuigen in het algemeen en ga je aan de slag in de gloednieuwe TechnoHUB, een mooie ruimte op fietsafstand van het Kalsbeek College. In dit kloppende hart van de techniek werken scholen en bedrijven samen en werk jij onder de beste omstandigheden aan techniek. Meer info: www.technohub.nl

  Bij Mobiliteit & Transport maak je kennis met de techniek van de auto, zo ga je sleutelen aan motoren, remmen, verlichting en wielophangingen. M&T gaat niet alleen maar over auto’s maar ook over het vervoer van goederen over de weg. Je leert ook routes plannen en werken in een magazijn. Verplichte (profiel)vakken zijn:

  1. Motorconditie testen
  2. Wielophanging & Carrosserie
  3. Verlichting & Comfortsystemen
  4. Transport

  Bij de keuzevakken ga je dieper op de stof in en komen ook onderwerpen als schadeherstel en tweewielers aan bod.

 • Bouwen, Wonen & Interieur

  Bij het profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) doorloop je het hele bouwproces: van ontwerp tot eindproduct. Je leert alles over het werken met hout en het ontwerpen van een meubelstuk en alle aspecten van het bouwen van een huis. Je maakt bijvoorbeeld kozijnen, dakconstructies en (tuin)meubels, maar er is ook aandacht voor het inrichten: schilderen, behangen en decoreren. Verplichte (profiel)vakken zijn:

  1. Bouwproces en bouwvoorbereiding
  2. Bouwen vanaf de fundering
  3. Hout- en meubelverbindingen
  4. Design en decoratie

  Kies je voor Bouwen, Wonen & Interieur dan zijn metselen en schilderen standaard onderdelen. De meer creatieve onderdelen zitten in de keuzevakken. Voor de praktijklessen ga je aan de slag in de gloednieuwe TechnoHUB, een mooie ruimte op fietsafstand van het Kalsbeek College. In dit kloppende hart van de techniek werken scholen en bedrijven samen en werk jij onder de beste omstandigheden aan techniek. Meer info: www.technohub.nl

 • Produceren, Installeren & Energie

  Het profiel Produceren, Installeren & Energie is combinatie van elektrotechniek, installatietechniek en metaaltechniek. Je werkt met allerlei gereedschappen en machines en leert hoe je een voorwerp of installatie kunt ontwerpen en maken. Natuurlijk krijg je ook te maken met moderne technologieën zoals 3D-printen en lasersnijden.
  Verplichte (profiel)vakken zijn:

  1. Ontwerpen en maken
  2. Bewerken en verbinden
  3. Besturen en automatiseren
  4. Installeren en monteren

  Kies je voor Produceren, Installeren & Energie dan breng je veel tijd door in de technieklokalen op het Kalsbeek College. Daar kun je ook keuzevakken volgen zoals bijvoorbeeld drinkwater en sanitair, klimaattechnologie en robotica. Als je het vak Robotica kiest, ga je eenvoudige robots bouwen, programmeren en testen. Deze techniek komt ook van pas als je wilt weten hoe in een huis automatisch de verlichting en verwarming aan gaat. Logisch nadenken is handig als je dit soort domotica installaties aanlegt en programmeert.

  Check onze leerlingen van Produceren, Installeren & Energie

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.