Kalsbeek College

Typisch Bredius

TechnoHUB
Techniek en het Kalsbeek College is een gouden combinatie! De praktijklessen van onze 2 technische profielen (Mobiliteit & Transport en TOP Techniek Opleiding) krijg je op de TechnoHUB, een mooie ruimte op fietsafstand van het Kalsbeek College. In dit kloppende hart van de techniek werken scholen en bedrijven samen en werk jij onder de beste omstandigheden aan techniek.

Samenwerking met het mbo
Om de overgang van het vmbo naar het mbo zo soepel mogelijk te laten verlopen, werken we nauw samen met mbo’s uit de regio. Zo komen regelmatig mbo-studenten met hun docent hier een praktijkles geven. Ook gaan onze leerlingen naar het mbo om daar les te volgen. Een aantal leerlingen maakt zelfs zijn profielwerkstuk op het mbo.

Kunst & cultuur
Op het Kalsbeek College is alle ruimte voor kunst en cultuur. Het begint al met een dansdag in de kennismakingsweek en vakken als tekenen, handvaardigheid en drama. Als mavo-leerling kun je zelfs in tekenen examen doen. Je werkt aan de hand van thema’s met verschillende materialen en werkt toe naar een eindexamenexpositie in Het Klooster.
Voor basis- en kaderleerlingen is er Mixed Arts. Bij dit vak bouw je een portfolio op met 2D- en 3D-werken. Natuurlijk is dit een goede voorbereiding op het Grafisch Lyceum, maar het is ook een leuk vak voor diegene die gewoon lekker creatief bezig wil zijn.

Sport
Sportievelingen zitten bij ons goed. In de gymlessen komen allerlei sportonderdelen aan bod, zoals balsporten, turnen, bewegen op muziek en zelfverdediging. En wist je dat een van onze gymzalen een klimwand heeft? Als mavo-leerling kun je het vak LO-2 kiezen. Je krijgt dan nog meer gymles en leert ook meer over de theorie erachter. Je kunt zelfs examen doen in LO-2!

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.