Kalsbeek College

Vmbo

Wij bieden uitdagend, praktijkgericht onderwijs vol inspiratie. Op locatie Bredius heb je je heel veel keuze en daarom is er altijd een plek die bij jou past. Bij ons kun je uit 6 profielen kiezen, wat best heel bijzonder is.

Ben je nieuwsgierig naar de zorgkant of ben je juist meer van interieurdesign, economie of sport? Onze leerlingen vertellen in een video meer over onze 6 vmbo-profielen:

  • Dienstverlening & Producten/Sport
  • Economie en Ondernemen
  • Horeca Bakkerij en Recreatie
  • Mobiliteit & Transport
  • Produceren Installeren Energie
  • TOP Techniek Opleiding
  • Zorg & Welzijn

Doen, doen, doen!
Als vmbo-leerling ben je waarschijnlijk meer van het ‘doen’. Dan zit je hier goed. Vanaf leerjaar 1 ben je lekker veel praktisch bezig bij vakken als gym, techniek en drama. Ook ga je in de eerste klas al kennismaken met de profielen die wij aanbieden. In de tweede ga je al echt aan de slag in de praktijklokalen. Bij PSO (Praktische Sector Oriëntatie) volg je namelijk lessen bij de beroepsgerichte vakken van jouw keuze.

Leren buiten de klas
Natuurlijk ben je de meeste dagen op school en krijg je allerlei leuke vakken. Maar in je hele schoolcarrière heb je momenten dat je erop uittrekt om dingen buiten de school te leren. Ons lesprogramma zit vol met leuke excursies en werkweken. Een goede voorbereiding op de stages die je loopt, is VMBO On Stage, een beroepenfeest waar vmbo-leerlingen van het Kalsbeek, de Minkema, Yuverta Montfoort en het Futura College kennismaken met 250 verschillende beroepen.

Bijna ‘echt’: op stage
Vanaf de tweede klas loop je stage: 2 keer een dagdeel met je ‘matches’ van VMBO On Stage, een familiestage in 2-mavo en vervolgens in klas 3 en 4 je beroepsstage en maatschappelijke stage. Als vmbo- of mavo-leerling is de beroepsstage een mooie eerste kennismaking met een bedrijf of instelling. Je ervaart op een leuke manier hoe het is om bepaald werk te doen. In het derde jaar loop je 30 uur ‘maatschappelijke stage’, bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, op een sportclub of bij de scouting. Je leert en ervaart hoe het is om iets voor anderen te doen zonder dat je er voor betaald wordt.

Techniekklas
De techniekklas in leerjaar 2 is voor leerlingen met een basis-of kaderniveau. Per jaar wordt er gekeken of er 1 of 2 klassen gevormd kunnen worden (max. 22 leerlingen per klas). Om toegelaten te kunnen worden, schrijven de leerlingen een motivatiebrief en doen zij een meesterproef. De criteria waar op beoordeeld wordt, zijn motivatie, werkhouding, kwaliteit van het werk, veiligheid en werktempo.
Als je in onze Techniekklas komt, ben je in het tweede jaar al heel veel bezig met techniek. Je hoeft dus niet te wachten tot de derde klas. Je bent voornamelijk praktisch bezig en maakt leuke werkstukken. Je volgt een uitdagend en praktisch lesprogramma met bijvoorbeeld houtbewerking, metaalbewerking, computertechniek, kunststofbewerking en instalelektro. Je leert in de techniekklas hoe je de materialen veilig kan bewerken en hoe je met gereedschappen omgaat.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.