Kalsbeek College

Huiswerkbegeleiding en bijles

Het Kalsbeek College (locatie Schilderspark) werkt samen met het huiswerkinstituut Lyceo. Lyceo heeft een vestiging op onze locatie en verzorgt huiswerk- en studiebegeleiding voor leerlingen van alle niveaus en alle leerjaren op locatie Schilderspark.

Coördinator
Namens Lyceo is Demi Meijer als vestigingsmanager verantwoordelijk voor de Lyceo-vestiging op onze locatie. Met haar kunt u contact opnemen voor meer informatie of voor aanmelding bij Lyceo.

Effectiever huiswerk maken
Lyceo helpt als het wat moeilijker gaat op school of wanneer er een achterstand is waar uw kind last van heeft. Uw kind wordt op een positieve manier begeleid waarbij de nadruk ligt op persoonlijke aandacht, vertrouwen en deskundigheid. Lyceo kan uw kind helpen op een van de volgende manieren:

  • Bijles
    Heeft uw zoon of dochter moeite met een schoolvak of loopt hij of zij achter op de lesstof? Tijdens de bijles van Lyceo is er veel persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en er weer beter gepresteerd wordt. We bieden één-op-één begeleiding voor het vak en de stof waar uw kind moeite mee heeft. Onze begeleiders houden de voortgang bij en sturen dit na iedere bijles naar u en uw kind toe. Zo is duidelijk waar uw kind moeite mee heeft en wat er goed gaat.
  • Studiecoaching
    Heeft uw kind geen moeite met een specifiek vak maar juist met het plannen en organiseren van schoolwerk, dan is studiecoaching wat voor hem of haar: een persoonlijke vorm van begeleiden waarbij de focus niet ligt op vakinhoudelijke kennis maar bij studievaardigheden zoals plannen, herhalen, stuctureren en reflecteren van huiswerk, leerwerk en toetsen. Dit zijn belangrijke vaardigheden waar uw kind de rest van het leven profijt van kan hebben.
  • Huiswerkbegeleiding
    Bijles en studiecoaching raden we vaak aan in combinatie met huiswerkbegeleiding, waarbij wij verder kunnen werken met uw kind aan de studievaardigheden, maar waar zij ook een rustige plek hebben om aan huis- en leerwerk te zitten. Zo wordt thuis weer echt thuis. Bij huiswerkbegeleiding focussen we op de planning en wanneer een kind het beste aan de slag kan met leerwerk. Ook is er ruimte voor vragen over de leerstof of extra uitleg

Meer informatie?
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u contact opnemen met Demi Meijer. U kunt haar bereiken via mail ([email protected]) of per telefoon: 06 -1039 1476.

Op www.lyceo.nl vindt u meer informatie over de werkwijze en tarieven.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.