Kalsbeek College

Een lesdag op Schilderspark

Rooster
Onze lessen duren 50 minuten. Het 1e lesuur start om 8.30 uur, het 8e uur eindigt om 16.10 uur. Tussendoor heb je 3 keer pauze: na het 2e uur is er een pauze van 20 minuten, de lunchpauze duurt een half uur en na het 6e uur heb je nog 10 minuten pauze. Sommige vakken krijg je altijd 2 uur achter, dus als blokuur. Dit is standaard voor bijvoorbeeld tekenen en gym. Hoe je rooster er precies uitziet, ontdek je in de eerste schoolweek.

Boeken & laptop
Iedere leerling heeft een eigen laptop. Naast boeken werk je tijdens de lessen namelijk regelmatig met de laptop. Digitaal onderwijs maakt het leren effectiever en persoonlijker. Zo leer je op je eigen niveau, op je eigen tempo en vanuit je persoonlijke leerwensen. Ook samenwerken wordt nog eenvoudiger.
Wij werken samen met The Rent Company. Als je bij deze partij een laptop koopt, loopt de service via school. Natuurlijk kun je ook een laptop van thuis gebruiken, maar let dan wel op de eisen die we aan een laptop stellen.

Brugschool
Als brugklasser ben je regelmatig in de kleinere brugschool. Zo heb je hier een kluisje en kun je hier, maar ook in het grote gebouw, pauze houden. In de tweede klas of hoger breng je je pauze door in het hoofdgebouw, waardoor je in de brugschool alleen met eerstejaars bent tijdens de pauze. Je hebt trouwens wel gewoon in beide gebouwen les.

Mentor en mentorassistenten
Je mentor is jouw eerste aanspreekpunt als je een vraag of probleem hebt. En natuurlijk als je een goed idee hebt om bijvoorbeeld iets te vieren. Daarnaast houd je met je mentor en je ouders/verzorgers tweemaal per jaar een driehoeksgesprek. Tijdens zo’n gesprek kan jij aangeven wat jouw doelen zijn en hoe je die wilt bereiken. Samen bespreek je dan wat daar voor nodig is. De 2 mentorassistenten (leerlingen uit de vierde of vijfde klas) helpen bij leuke activiteiten zoals de kennismakingsmiddag in juni en het brugklasfeest en ze gaan mee op brugklaskamp. Ook op school zijn ze er voor jou, voor de gezelligheid en vragen over school.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.