Kalsbeek College

EPAS: European Parliament Ambassador School

Leerlingen met interesse voor Europese politiek en Europese samenwerking kunnen deelnemen aan het European Parliament Ambassador School (EPAS) programma.

EPAS: wat leer je?

  • Je leert organiseren en ontwikkelt politieke vaardigheden.
  • Je krijgt vakoverstijgende verdieping op leerstof over Europa.
  • Je doet werkervaring op in bijvoorbeeld evalueren en verslag leggen.

Aan het einde van de module krijg je het certificaat ‘Junior European Parliament Ambasador’. Een mooie en waardevolle toevoeging op je cv!

Junior Ambassadors
Het programma wordt als module aangeboden in 4 vwo, maar staat ook open voor havo-leerlingen en leerlingen in de onderbouw. Leerlingen die aan dit programma deelnemen, worden voor een jaar benoemd als Junior Ambassadors.

Activiteiten
Het hoogtepunt van de activiteiten ligt in de moduleperiode (6 weken) van april – juni. In het jaar dat een leerling Junior is, staat op het programma:

  • organiseren Dag van Europa voor 3 en 4 vwo (juni)
  • beheer EU-Infopoint in de mediatheek (paar dagen per jaar)
  • organiseren trip naar Brussel, Juniors en Seniors (docenten) (mei)

Bij deze activiteiten worden de leerlingen ondersteund door de Senior Ambassadors en de Denktank (de Juniors van vorig jaar)

Verder vervullen leerlingen representatieve taken, bijvoorbeeld tijdens Kalsbeek Open, en incidenteel met bestaande excursies zoals naar Parijs met 6 vwo en Aken met 5 havo.

Denktank
Daarna hopen we dat je doorgaat als lid van de Denktank om de Juniors van het jaar erop te ondersteunen. De leden van de Denktank nemen deel aan de jaarlijkse Junior Ambassador Day om best practices uit te wisselen.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.