Kalsbeek College

Vecon Business School – havo

Ondernemende havo-leerlingen kunnen hun zakelijke instincten laten zien bij de Vecon Business School. In de bovenbouw van de havo kom je op een praktische manier in aanraking met ondernemerschap. Samen met medeleerlingen start je een eigen bedrijf op dat het hele schooljaar bestuurd moet worden. Naast het runnen van een bedrijf is er aandacht voor vaardigheden als presenteren, werken met Excel en onderzoek doen.

Vecon Business School: voor wie?
Het programma is voor ondernemende bovenbouwleerlingen op de havo met het vak bedrijfseconomie en/of economie in hun pakket.

Programma in 4 havo: je eigen bedrijf
Het 4 havo-jaar staat in het teken van Jong Ondernemen. Je gaat op een praktische manier aan de slag met (bedrijfs)economie door een eigen bedrijf op te starten. Je krijgt met je groepje een eigen bankrekening in beheer en moet directiefuncties verdelen.

De bedoeling is dat je met elkaar een product of dienst bedenkt wordt waar geld mee verdiend kan worden. Hierbij is het natuurlijk van belang dat je de financiën goed leert bijhouden in een boekhoudprogramma en dat er startkapitaal aangetrokken wordt om de eerste investeringen te kunnen doen. Om indruk te kunnen maken op potentiële investeerders wordt er extra aandacht besteed aan presenteervaardigheden. Gedurende het jaar houd je een verslag bij dat de basis zal vormen voor het profielwerkstuk in 5 havo.

Programma 5 havo: profielwerkstuk en officieel erkend diploma ‘Basiskennis boekhouden’.
Aan de hand van het verslag dat in 4 havo al gemaakt is, wordt het profielwerkstuk geschreven. Omdat het meeste werk al verzet is in het voorgaande jaar, is er tijd vrij om aan de slag te gaan met ‘Basiskennis Boekhouden’. Tot de kerstvakantie heb je 2 lessen boekhouden per week. Met de opgedane kennis ga je een officieel examen maken en indien dit voldoende wordt afgerond, krijg je een officieel erkend diploma. Dit diploma kan vrijstellingen geven op diverse vervolgopleidingen.

Diploma-uitreiking
Als het gehele programma is afgesloten, krijg je een Vecon Business School certificaat. Deze wordt tegelijk met het havo-diploma uitgereikt.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Open dag en proeflessen

Sluiten