Kalsbeek College

Vecon Business School – vwo

Ondernemende vwo-leerlingen kunnen hun zakelijke instincten laten zien bij de Vecon Business School. In de bovenbouw van het vwo kom je op een praktische manier in aanraking met ondernemerschap. Samen met medeleerlingen start je een eigen bedrijf op dat het hele schooljaar bestuurd moet worden. Naast het runnen van een bedrijf is er aandacht voor vaardigheden als presenteren, werken met Excel en onderzoek doen.

Vecon Business School: voor wie?
Het programma is voor ondernemende bovenbouwleerlingen op het vwo met het vak bedrijfseconomie en/of economie in hun pakket.

Programma in 4 vwo: je eigen bedrijf
Het 4 vwo-jaar staat in het teken van Jong Ondernemen. Je gaat op een praktische manier aan de slag met (bedrijfs)economie door een eigen bedrijf op te starten. Je krijgt met je groepje een eigen bankrekening in beheer en moet directiefuncties verdelen.

De bedoeling is dat je met elkaar een product of dienst bedenkt wordt waar geld mee verdiend kan worden. Hierbij is het natuurlijk van belang dat je de financiën goed leert bijhouden in een boekhoudprogramma en dat er startkapitaal aangetrokken wordt om de eerste investeringen te kunnen doen. Om indruk te kunnen maken op potentiële investeerders wordt er extra aandacht besteed aan presenteervaardigheden. Gedurende het jaar houd je een verslag bij dat de basis zal vormen voor het profielwerkstuk in 5 en 6 vwo.

Programma in 5 vwo: boekhouden
In 5 vwo ga je zelfstandig aan de slag met ‘Basiskennis Boekhouden’. Met de opgedane kennis ga je een officieel examen maken en indien dit voldoende wordt afgerond, krijg je een officieel erkend diploma. Bovendien kan het cijfer als PO-cijfer meegeteld worden bij bedrijfseconomie.

Programma in 6 vwo: calculatie
Eventueel kun je ervoor kiezen om de module Basiskennis Calculatie te volgen (niet verplicht voor een Vecon Business School certificaat). Bij het behalen van zowel boekhouden als calculatie mag je jezelf ‘Financieel assistent’ noemen.

Profielwerkstuk
Aan de hand van het verslag dat in 4 vwo al gemaakt is, maak je het profielwerkstuk af in 5 en 6 vwo.

Diploma-uitreiking
Als het gehele programma is afgesloten, krijg je een Vecon Business School certificaat. Deze wordt tegelijk met het vwo-diploma uitgereikt.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.
Sluiten

Open dag en proeflessen

Sluiten