Kalsbeek College

Gymnasium

Kies jij voor het gymnasium? Dan word je vanaf de brugklas uitgedaagd met leuke en nieuwe vakken. Je start meteen in een gymnasiumbrugklas en komt in een klas met kinderen die een beetje dezelfde belangstelling hebben. Je legt op het gymnasium de basis voor een wetenschappelijke opleiding. Hierbij horen een excursie naar Xanten en een werkweek naar Rome. Plekken die je nieuwsgierigheid prikkelen en waar de leerstof tot leven komt.

Nieuwe vakken
In 1-gymnasium krijg je naast vakken als Frans, wiskunde en tekenen ook Latijn, Science en het vak Mythe & Werkelijkheid. Deze extra vakken staan elk 1 uur per week vast op het rooster en dagen je echt uit op exact en wetenschappelijk gebied.

Klassieke talen
Latijn & Grieks zijn heel oude talen, maar verre van saai. Deze klassieke talen helpen je om andere talen als Engels, Frans en zelfs ook Nederlands sneller te begrijpen. Je zult merken dat jij vreemde woorden veel sneller herkent. Door Grieks en Latijn leer je bovendien analytisch te denken en dat is weer handig bij bijvoorbeeld vakken als wiskunde, natuurkunde en scheikunde. In de brugklas krijg je Latijn en Mythe & Werkelijkheid, vanaf 2-gymnasium staan Grieks en Latijn elk 3 uur op het rooster.

Onderzoek doen
Hoe doe je dat, onderzoek doen? Hoe weet je zeker dat je het juiste antwoord krijgt? Dat leer je bij de Kalsbeek Wetenschap Academie, die als rode draad door je hele vwo-carrière loopt. Je oefent wetenschappelijke vaardigheden al in de brugklas. Vanuit je eigen nieuwsgierigheid bekijk je met een kritische blik de wereld om je heen. Je leert dat je door goede vragen te stellen meer te weten komt en dat is leuk!

Academische vaardigheden
Je leert academische vaardigheden bij de diverse talentmodules zoals sterrenkunde, filosofie en inleiding tot de psychologie. Ook zijn er leuke extra’s als debatlessen en het U-Talent programma.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.