Kalsbeek College

Havo-6

Havo-6 op het Kalsbeek College is de juiste keuze: een route die bij je past met veel extra’s waarin je al direct vanaf het eerste jaar naar het havodiploma toewerkt. Met onze 6-jarige mavo/havo-route halen leerlingen in 6 jaar 2 diploma’s. We bieden uitdaging, maatwerk en docenten met leservaring in havo-klassen. De docenten zorgen voor een optimale aansluiting. Samen doen we er alles aan om de leerlingen zo goed mogelijk klaar te stomen voor beide examens. Ga jij de uitdaging met ons aan?

In de brugklas
Met een vmbo-t (= mavo) of mavo/havo-advies kunnen leerlingen starten op de havo-6. Ze beginnen in een mavo/havo-brugklas. Er is echt een verschil met de mavoXL-brugklas op locatie Bredius. De lessen zijn op een ander niveau en havo-vaardigheden staan vanaf het begin centraal. Leerlingen worden op de havo-6 vanaf het begin uitgedaagd met havo-stof.

Switchen
Het belangrijkste verschil tussen mavoXL en havo-6 is het doel. Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op een mbo-opleiding of ga je voor je havo-diploma? Welke route een leerling ook volgt, hij of zij heeft tot en met klas 2 de mogelijkheid om te switchen tussen beide routes. Samen zorgen we ervoor dat iedere leerling op de juiste plek zit!

Leergierig
In de brugklas bieden we een mooie mix aan vakken: naast theorievakken staan er ook ‘doevakken’ op het rooster, zoals kunst en lichamelijke opvoeding. Ook krijgen leerlingen 3 uur per week het vak ‘design & technologie’, een mix van techniek, natuurkunde en kunst. Bij dit vak zijn licht, tijd en beweging prikkelende thema’s die leerlingen tot nadenken aanzetten. Ze leren onderzoeken en eigen ideeën ook daadwerkelijk te ontwerpen en te maken.

Gericht op de toekomst
Het vak ‘skills’ krijgen leerlingen in de onderbouw van de havo-6. Ze leren allerlei vaardigheden op het gebied van leren leren en plannen. Ook leren ze zichzelf bij dit vak beter kennen: waar ben ik goed in, wat wil ik nog meer leren, waar liggen mijn interesses en meer. In de bovenbouw gaan ze hier verder mee via familiestages, loopbaanoriëntatie en de Talent Factory.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.