Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Buitenschoolse activiteiten

Activiteiten

School is meer dan lessen, huiswerk en repetities. In je vrije tijd kan het leuk zijn om op een andere manier met schoolgenoten om te gaan. Het Kalsbeek College organiseert allerlei activiteiten, zoals skiën, zwemmen en feestavonden.
Naast vrijwillige activiteiten kent de school een aantal lesvervangende activiteiten, zoals werkweken.

Kunst en cultuur

Op het Kalsbeek College is veel ruimte voor kunst en cultuur. Elk jaar doe je 2 of 3 keer per jaar een activiteit in het kader van kunst en cultuur. Wij werken nauw samen met KUVO. Op het programma staat onder andere een toneelvoorstelling. Zo kom je in aanraking met een aantal kunstvormen. Wij verwachten niet dat je alles even mooi of leuk vindt of dat je meteen een kunstliefhebber wordt. Maar het is leuk om kennis te maken met vormen van kunst, die nu eenmaal bij het leven van mensen horen. Je kunt na afloop een oordeel vormen over iets dat je gezien of gehoord hebt. Soms is het alleen maar mooi of spannend. Een andere keer zit er een moraal aan het verhaal.
KUVO-voorstellingen vallen in principe onder lestijd en worden ruim van tevoren aangekondigd. Vaak is er een voor- of nabespreking.

Acties voor anderen

Eens in de 2 jaar organiseren wij een actiedag om geld op te halen voor een goed doel. Per actiedag wordt bepaald wat voor actie het is en voor welk goede doel de opbrengst bestemd is.
Daarnaast kunnen de teams jaarlijks acties organiseren om geld op te halen voor goede doelen.