Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Lichamelijke opvoeding

Lichamelijke opvoeding

Je krijgt 2 of 3 uur per week lichamelijke opvoeding. Zoveel mogelijk sportonderdelen komen aan bod, zoals balsporten, turnen, bewegen op muziek, zelfverdediging en atletiek. Je leert ook wedstrijden te fluiten.

Regels voor gymkleding

 • Je bent verplicht sportkleding te dragen: een korte of lange donkerkleurige (blauw/zwarte) broek en een Kalsbeek T-shirt.
  • In het eerste leerjaar of als je in een later leerjaar instroomt, koop je via school een Kalsbeek T-shirt en moet je zelf voor een blauwe/zwarte korte broek zorgen.
  • Kom je van locatie Schilderspark in 3-mavo, dan koop je je eveneens een T-shirt en moet je zelf voor een blauw/zwarte korte of lange broek zorgen.
  • Als je gymshirt versleten of te klein geworden is, kun je via je gymdocent een nieuw shirt kopen.
 • Als je geen gymkleding bij je hebt, dan kan je kleding lenen bij je gymdocent. Je bent verplicht om mee te gymmen.
 • In de gymzalen zijn schoenen met zwarte zolen en schoenen die buiten worden gedragen verboden. In beide gevallen kun je schoenen lenen bij je gymdocent en anders gym je op blote voeten.
 • Soms wordt er ook buiten gegymd. In dat geval moet er ander schoeisel gebruikt worden dan in de gymzaal. Een trainingspak is niet verplicht maar kan wel prettig zijn bij buitenactiviteiten.

Regels voor blessures/afwezigheid

 • Als je niet mee kan doen met de gymles, dan meld je dit met een briefje van je ouders bij het leerlingenloket. Eventueel word je als hulpverlener of spelleider ingeschakeld.
 • Kan je langer dan 4 weken niet meedoen met de gymles (door een blessure of afwezigheid), dan moet je een vervangende opdracht maken. Deze opdracht maak je, als jouw gymdocent dit aangeeft, in de mediatheek.
 • Als je helemaal niet mag gymmen of sporten vanwege (fysieke) klachten/beperkingen, dan kan je vrijstelling voor lichamelijke opvoeding aanvragen. Hiervoor heb je een doktersverklaring nodig.
Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten