Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

LO-2

In de bovenbouw mavo is LO-2 een keuzevak. Dit een verdieping op het standaardvak lichamelijke opvoeding (LO-1), waar naast prestaties inzet grote rol speelt in de beoordeling. In LO-2 gaat een leerling zich verdiepen in een aantal takken van sport en doen dat op externe, uitdagende locaties. Het gaat hierbij om teamsporten (hockey, volleybal), individuele sporten (padel), zelfverdediging, freerun, bewegen op muziek (stapeldans), turnen en atletiekonderdelen. Daarnaast geven zij les aan elkaar, lopen zij stage en is er ook een theoretische component (EHBO, voedingsleer, maken van trainingsschema’s). Dus naast bewegen gaat het ook om leren organiseren en presenteren/leiding geven. Doordat zij extern les krijgen en ook namens de school soms acte de présence geven bij manifestaties, zijn er extra kosten aan dit vak verbonden, bijv. voor vervoer naar locaties, huur van externe docenten en locaties en representatieve kleding.

Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten