Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Stage lopen

Stage lopen

Onze leerlingen lopen vanaf de derde klas stage: beroepsstage en maatschappelijke stage. De beroepsstage is een eerste kennismaking met een bedrijf of instelling, waar zij gezien hun opleiding wellicht komen te werken. De stageweken zijn een mooie oriëntatie op werken. De maatschappelijke stage is bedoeld om ze meer maatschappelijk betrokken te maken.

Beroepsstage

  • vmbo-b/k-leerlingen gaan in de derde klas 2 weken op stage (in mei). In de vierde klas lopen zij 2 weken stage in september.
  • mavo-leerlingen gaan in het tweede leerjaar op familiestage en doen mee met het landelijke project Vmbo On Stage. In het derde leerjaar gaan zij 2 keer 3 dagen op stage en in de vierde klas hebben ze nog een stage van 5 dagen.

Maatschappelijke stage

Ondanks afschaffing van de verplichte maatschappelijke stage blijft deze een vast onderdeel in ons onderwijsprogramma. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren wat de betekenis is van vrijwilligerswerk. In leerjaar 3 lopen de leerlingen minimaal 20 uur maatschappelijke stage. Stageplekken zijn bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, op een sportclub of bij de scouting.

De maatschappelijke stage is op het Kalsbeek College een eis om een diploma te halen. Dit houdt in dat het voor de overgang naar klas 4 in orde moet zijn. Meer over de maatschappelijke stage: www.kalsbeek.nl/mas

De coördinatoren van de maatschappelijke stage zijn:

  • vmbo-b/k: Peter de Graaff
  • mavo: Roy Versteeg
Sluiten

Proeflessen

Ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Onze open dag was op zaterdag 20 januari. Maar er is nog een moment om te komen kijken: tijdens de proeflessen. Alle groep 8-leerlingen zijn hier van harte welkom!

Aanmelden
Je kiest zelf de vakken die je die middag wil volgen. Benieuwd waar je uit kan kiezen? Kijk op www.kalsbeek.nl/proeflessen en schrijf je in!

De inschrijving sluit op woensdag 14 februari, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken.
Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Sluiten