Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Werkweken

Werkweken

Op verschillende momenten worden er werkweken georganiseerd.

Kennismakingsdagen in de brugklas

 • Voor 1 vmbo-basis, 1 vmbo-basis/kader en 1 vmbo-kader/mavo
  Een deel van de brugklassen gaat van maandag t/m woensdag en een deel van woensdag t/m vrijdag naar Summercamp Heino. De overige dagen zijn er op school allerlei activiteiten. Zo wordt er onder leiding van ervaren dansdocenten een dans ingestudeerd. Kosten voor de kennismakingsweek: € 125,-
 • Voor klas 1 mavoXL
  Tijdens de werkweek (een deel van de week) ga je samen met de andere leerlingen van mavoXL en docenten naar Hunsel in Midden-Limburg. Hier heb je alle ruimte om elkaar, je mentor en andere docenten tijdens de vele verschillende activiteiten te leren kennen. Klassenbuilding, sportiviteit en gezelligheid zijn de kernwoorden van dit kamp. De overige dagen zijn er op school allerlei activiteiten.

Projectweek leerjaar 2

De projectweek voor leerjaar 2 is van maandag 23 t/m vrijdag 27 september 2019. In deze week staat een aantal thema’s centraal. Een van de thema’s is ‘verslaving’. Hoe de week er verder uitziet, hoor je in september.

Werkweken 3 vmbo basis/kader

De werkweek voor leerlingen uit 3 vmbo-basis en 3 vmbo-kader is van maandag 23 t/m vrijdag 27 september 2019. De werkweek luidt het begin van de bovenbouwperiode in. Voor veel leerlingen is dit een kennismaking met elkaar, omdat zij vanuit verschillende onderbouwklassen bij elkaar komen. Voor vragen over de werkweek kun je contact opnemen met Rob Sperling, coördinator werkweken klas 3 b/k.

Bestemmingen
Je kunt kiezen uit 3 leuke bestemmingen: Londen, Zeeland en Ommen:

 • Londen
  Je spreekvaardigheid verbeteren in een gastgezin en kennismaken met de bruisende wereldstad Londen. De kosten van deze week zijn € 265,-.
 • Zeeland
  Zon, zand, zee. Een weekje met een biologisch en cultureel tintje. De kosten van deze week zijn € 240,-.
 • Ommen
  Sportief, gezellig en een stadsbezoek voor het vleugje cultuur. De kosten van deze werkweek zijn € 240,-

Londen

Je spreekvaardigheid verbeteren in een gastgezin en kennismaken met de bruisende wereldstad Londen. De kosten van deze week zijn € 250,-

Zeeland

Zon, zand, zee. Een weekje met een biologisch en cultureel tintje. De kosten van deze week zijn € 230,- .

Limburg

Een week waarin cultuur, gezelligheid, ontspanning en mooie steden centraal staan.
De kosten van deze week zijn € 230 ,-

Werkweek 3 mavo

In de eerste maand van het schooljaar staat de werkweek op het programma. Een verplichte week voor alle 3 mavo-leerlingen. We reizen af naar een camping in de Belgische Ardennen. Sportieve en culturele activiteiten wisselen elkaar af. Zo is er onder andere een survivaldag. Leerlingen zijn voor een groot deel zelf verantwoordelijk voor hun eten, budget en andere huishoudelijke taken.

De kosten zijn naar verwachting € 230 + € 25 borg (als er geen schade is, wordt het borgbedrag na afloop verrekend met de ouderbijdrage).