Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

ICT, Magister, DLO en Kalsbeek App

ICT

Het Kalsbeek College beschikt over een uitgebreide en moderne ICT-infrastructuur met werkplekken voor leerlingen op vele plaatsen in het gebouw en een draadloos netwerk. De leerlingen werken op school en thuis op een (eventueel via school aangeschaft) eigen device.

Gratis Office
Als Kalsbeek-leerling kun je gratis gebruikmaken van Microsoft Office. Zo kun je ook thuis werken met de laatste versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en nog veel meer.
Je kunt Office installeren op 5 pc’s, Macs en tablets (waaronder de iPad). Al het werk wordt online in OneDrive opgeslagen, zodat je er altijd bij kunt, welk apparaat je ook gebruikt.

Lees meer over de voordelen en het installeren van gratis Office

Slim software
Het Kalsbeek College heeft afspraken gemaakt met Slim, een softwareleverancier. Via de licentie van onze school kun je voor lage prijzen software, virus-beveiliging, firewalls etc. bestellen. Op het Groeiportaal op onze website staat alle informatie over deze mogelijkheid.

Magister en DLO

Op school werken we met MS Teams als digitale leeromgeving (DLO). Docenten gebruiken MS Teams voor veel verschillende onderwijsactiviteiten zoals communicatie, het organiseren van het onderwijs en het uitwisselen van content (zoals samenwerken aan een werkstuk of werkstukken inleveren). Cijfers en resultaten houden we bij in Magister. Ouders/verzorgers kunnen de cijfers van hun kind zien op de website van Magister. Aan het begin van het schooljaar krijgen ouders hiervoor een inlogcode. Via Magister bieden we je ook online lesmateriaal aan.

Kalsbeek App

Het Kalsbeek College gebruikt een eigen app voor de communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen. Handig, want zo is er één centraal communicatiekanaal in plaats van allerlei kanalen als mail, (nieuws)brieven en papieren/PDF-formulieren.
In de Kalsbeek App kunnen leerlingen en ouders/verzorgers gemakkelijk contact houden met de mentor, ziekmeldingen regelen, verlof aanvragen, formulieren ondertekenen, afspraakplanners invullen voor driehoeksgesprekken en vragen stellen aan school.

Op www.kalsbeek.nl/app staat meer informatie over de app.

Microsoft Teams

Alle leerlingen zijn toegevoegd aan Teams van hun klas.