Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Computers, ICT en Magister

Computers en laptops

Het Kalsbeek College beschikt over een uitgebreide en moderne ICT-infrastructuur met werkplekken voor leerlingen op vele plaatsen in het gebouw en een draadloos netwerk. Leerjaar 1 tot en met 3 werken op school en thuis op een (eventueel via school aangeschaft) eigen device.

Laptops zijn er in allerlei soorten en maten. Wij hebben 3 modellen uitgezocht die geschikt zijn om op het Kalsbeek College mee te werken. De ‘Dell 3190’ is in onze ogen de beste keuze vanwege het gorillaglas scherm en een extra stootrand, maar het budgetmodel (Lenovo 300e) voldoet eveneens aan onze eisen. Als een leerling behoefte heeft aan een groter scherm, dan kunt u kiezen voor de Dell 3310.

Je kunt je eigen laptop via het Kalsbeek College gunstig aanschaffen. Kun je er een van thuis gebruiken? Ook dat kan!

Meer over laptops op het Kalsbeek College

Voor leerjaar 4 is het nog geen vereiste dat je een eigen laptop of computer kunt gebruiken. Je kunt in principe je werk doen op een computer op school, bijvoorbeeld in de mediatheek. Maar het is wel prettiger als je ook thuis op een computer kunt werken. Voor je schoolwerk heb je geen dure ‘supercomputer’ nodig. Een computer met Word, Excel en PowerPoint, een usb-aansluiting en een internetverbinding volstaat.

Gratis Office

Als Kalsbeek-leerling kun je gratis gebruikmaken van Microsoft Office. Zo kun je ook thuis werken met de laatste versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en nog veel meer.
Je kunt Office installeren op 5 pc’s en Macs en 5 tablets (waaronder de iPad). Al het werk wordt online in OneDrive opgeslagen, zodat je er altijd bij kunt, welk apparaat je ook gebruikt.

Lees meer over de voordelen en het installeren van gratis Office

Kalsbeek App, Magister en ELO

De Kalsbeek App gebruiken we als communicatiemiddel. Alle communicatie verloopt via de app.
Op school werken we met een elektronische leeromgeving (ELO). Via de ELO bieden we je online lesmateriaal aan.
Cijfers en resultaten houden we bij in Magister. Als ouders kun je de cijfers van uw kind zien op de website van Magister. Aan het begin van het schooljaar krijgen ouders hiervoor een inlogcode.