Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Mediatheek en schoolpas

Mediatheek

De mediatheek met 5 computers en veel (laptop)werkplekken bevindt zich op de 1e verdieping in het oude gedeelte van het gebouw. Het is een fijne plek om te zijn en om te leren. In de mediatheek is ook een verdieping die in 3 delen is gesplitst. In het middendeel staan de informatieve boeken. In de andere delen staat een tafel waaraan je kunt werken en is er een ruimte met een loungehoek. Er liggen ook zitzakken om te relaxen tijdens een tussenuur.
De mediatheek is alle schooldagen open. Tijdens lessen, pauzes en tussenuren wordt de mediatheek intensief gebruikt.

Schoolpas

Aan het begin van het schooljaar krijg je je schoolpas uitgereikt. Zorg dat je deze altijd bij je hebt. Op vertoon van deze schoolpas kun je informatie zoeken, boeken lenen, huiswerk en opdrachten maken en ook gebruikmaken van de databanken. De schoolpas heb je ook nodig om naar de 1e verdieping te gaan. Bewaar je oude schoolpas tot je je nieuwe schoolpas in het volgende schooljaar hebt gekregen.

Catalogus

De totale collectie is online te vinden via het Groeiportaal op www.kalsbeek.nl en omvat onder andere boeken en tijdschriften. De mediatheek verzorgt een media-educatieprogramma voor brugklassers, waarin je leert hoe je deze geautomatiseerde catalogus gebruikt.
Uiteraard kunnen de mediatheekmedewerkers je helpen als je vragen hebt over een te lezen boek of bij computergebruik.

App

Via de app ‘Aura Library’ kun je op je smartphone bekijken wat er in de mediatheek aanwezig is. Met deze app kun je ook boeken lenen en gebruik maken van de computer. Je kunt zien welke materialen je thuis hebt en wanneer je die moet inleveren. Ook kun je je materialen zelf online verlengen.
Boeken leen je voor maximaal 3 weken. Zorg dat je alles op tijd inlevert. Uiteraard word je per e-mail herinnerd aan te late inlevering.

Serviceloket van The Rent Company

Er is op meerdere momenten in de week een medewerker van The Rent Company aanwezig in de mediatheek om laptops te repareren of ter reparatie mee te nemen naar het bedrijf. Hier kun je terecht als je een laptop via The Rent Company hebt aangeschaft.

Printer

In de mediatheek kun je tegen betaling de printer (tevens kopieerapparaat) gebruiken. Digitale informatie kun je kopiëren, printen of opslaan. Je kunt ook de informatie op school en thuis verwerken via de OneDrive.

Brugklasleerlingen en zij-instromers ontvangen aan het begin van het schooljaar een exemplaar van de handleiding van de mediatheek. Hierin vind je de regels voor het gebruik van de mediatheek.

Menstruatiemiddelen

In de mediatheek is ook een MUP (Menstruatie Uitgifte Punt), waar je tampons, inlegkruisjes en maandverband kunt halen.

Regels in de mediatheek

  • Alleen toegang en gebruik van de mediatheek met schoolpas of de ‘Aura Library’ app
  • Geen jassen en tassen in de mediatheek (achterlaten in de daarvoor bestemde opbergvakken)
  • Eten of drinken is niet toegestaan
  • Mobiele telefoons zijn verboden

De openingstijden en andere mededelingen staan vermeld naast de ingang van de mediatheek en online via het Groeiportaal op www.kalsbeek.nl.