Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Aandacht voor talent

Aandacht voor talent

Uitdagend leren doe je op het Kalsbeek College. Op locatie Schilderspark is er aandacht voor talent. Je wordt uitgedaagd met leuke en diepgaande programma’s, zoals:

  • Cambridge English
  • U-Talent programma en U-Talent Academie
  • EPAS / Vecon Business School
  • Kalsbeek Voetbal Academie
  • Debat

Cambridge English

Pluslessen Cambridge English bieden we aan alle brugklasleerlingen ter keuze aan. Ga je hiermee door, dan kun je een waardevol diploma halen en de basis leggen voor Cambridge English Advanced. De Cambridge English certificaten worden internationaal erkend door meer dan 20.000 organisaties.
Meer informatie over Cambridge English: www.kalsbeek.nl/cambridge

U-Talent

Ben je geïnteresseerd in natuur en techniek en zoek je uitdaging op bètagebied? Dan biedt het Kalsbeek College je het U-Talent programma aan. Het gaat hierbij om verrijkende en verdiepende modules binnen de bètavakken (scheikunde, wiskunde, informatica, natuurkunde en biologie). Vanaf de brugklas bieden we een aantal keer per schooljaar een module aan, vaak in combinatie met een dag op de Hogeschool of Universiteit Utrecht. Aan het einde van elk schooljaar ontvang je U-Talent Certificaten voor de modules die je gevolgd hebt.

Een vervolg is de U-Talent Academie: een intensief, uitdagend, 2-jarig programma voor 5 en 6 vwo-leerlingen. Je volgt dan verdiepende en verrijkende modules en andere onderwijsactiviteiten op de Universiteit Utrecht, waar je ook je profielwerkstuk uitvoert: het campusprogramma. Op school voer je U-Talent projecten uit, volg je de schoolmodules en bereid je de campusactiviteiten voor.

De U-Talent coördinatoren zijn:

  • onderbouw: Elsa van Amelsvoort
  • bovenbouw: Martin Fousert

Meer informatie over U-Talent: www.kalsbeek.nl/utalent

Debat

Een woordenstrijd met je eigen overtuigende argumenten winnen. Dat leer je tijdens debatteren. In de onderbouw start je met debatteren en kun je meedoen met het Unicef debattoernooi. In de bovenbouw maak je deel uit van het Kalsbeek Debatteam en doe je mee aan allerlei toernooien.

Internationalisering

Internationalisering is geen apart vak, maar is verweven in verschillende vakken en programma’s die we bieden. Naast de werkweken kun je je inschrijven voor uitwisselingen in Europa en daarbuiten, bijvoorbeeld met Steinhagen, Lille, Polen en China.
We dagen je uit om vreemde talen te spreken, andere culturen te leren kennen en vrienden te maken in het buitenland. Dit schooljaar zijn de uitwisselingsreizen vanwege corona uiterst onzeker. We hopen dat er na de kerstvakantie alsnog iets georganiseerd kan worden.