Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Acties voor anderen

Actiedag

Het is traditie dat we het schooljaar afsluiten met een actiedag voor meerdere goede doelen. In overleg met de BSA, leerlingenraad en directie worden deze doelen bepaald.
Stichting Madurai krijgt in het bijzonder onze aandacht. Stichting Madurai zet zich in voor onderwijs en dus een kans op een toekomst voor kinderen met een beperking in India. Jaco Schouwenaar, onze dierbare collega die in september 2010 door een tragisch verkeersongeval om het leven kwam, was nauw betrokken bij deze school in India. Wij hebben besloten om een langdurige samenwerking met Stichting Madurai aan te gaan zodat zij ook de komende jaren op onze steun kunnen rekenen.

Zorgweek 4 havo

Voor de leerlingen uit 4 havo is er de zorgweek. Je gaat in maart een paar dagen op zorgstage. Je ontdekt wat het betekent om zorg te verlenen en om van zorg afhankelijk te zijn en je krijgt zo meer begrip voor de zorg. Je mag zelf een stageplek regelen of je kan kiezen uit de stagemogelijkheden die de school verzamelt. We hebben inmiddels contacten met veel instellingen in de regio. Op vrijdag wordt de week op school afgesloten met activiteiten zoals workshops en presentaties.
Met de zorgweek willen we laten zien dat de school niet los staat van de maatschappij. School en maatschappij liggen uiteindelijk in elkaars verlengde: op de school van nu zitten de deelnemers aan de maatschappij van morgen.

Ben je blijven zitten en heb je de zorgweek al een keer meegemaakt? Dan volg je een beroepsoriënterende stage onder leiding van de havo-decaan Gijan Koedood.