Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Acties voor anderen

Actiedag

Het is traditie dat we het schooljaar afsluiten met een actiedag voor meerdere goede doelen. In overleg met de BSA, leerlingenraad en directie worden deze doelen bepaald.
Stichting Madurai krijgt in het bijzonder onze aandacht. Stichting Madurai zet zich in voor onderwijs en dus een kans op een toekomst voor kinderen met een beperking in India. Jaco Schouwenaar, onze dierbare collega die in september 2010 door een tragisch verkeersongeval om het leven kwam, was nauw betrokken bij deze school in India. Wij hebben besloten om een langdurige samenwerking met Stichting Madurai aan te gaan zodat zij ook de komende jaren op onze steun kunnen rekenen.

Zorgweek 4 havo

Voor de leerlingen uit 4-havo is er de zorgweek. In deze week ontdekken leerlingen wat het betekent om zorg te verlenen en om van zorg afhankelijk te zijn. Zo krijgen zij meer begrip voor de zorg. De week start met een kick-off op school met verschillende workshops en presentaties rondom het thema. In de loop van de week steken de leerlingen één of meerdere dagen de handen uit de mouwen bij verschillende maatschappelijk betrokken organisaties in onze regio. Met de zorgweek willen we laten zien dat de school niet los staat van de samenleving. School en samenleving liggen uiteindelijk in elkaars verlengde: op de school van nu zitten de deelnemers aan de maatschappij van morgen.

Als een leerling in 4-havo is blijven zitten en de zorgweek al meegemaakt heeft, dan volgt hij een beroepsoriënterende stage onder leiding van de havo-decaan Gijan Koedood.