Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

Projectweken en werkweken

Projectweken

In november en in april is er een projectweek. Dit zijn leuke weken, waarin er vakoverstijgend gewerkt wordt. In de onderbouw krijg je te maken met verschillende taaldorpen (Engels, Duits en Frans), met de projecten Woerden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de projecten Media master, Crime Scene Investigation en Samenwerken. In de projectweek worden ook verschillende activiteiten gebundeld, zoals een sportdag en examentrainingen. De ervaring leert ons dat de projectdagen leerzame en bruisende dagen zijn.

Voor leerlingen uit klas 4 is er het theaterproject (4 havo), het cultuurproject (4 vwo) en de zorgweek (4 havo). Voor 5 vwo zijn er onderzoeksdagen.

Werkweken

In de voor-examenklassen gaan de leerlingen op werkweek:

  • Leerlingen uit 4 havo kunnen kiezen uit de bestemmingen Berlijn, Londen en Parijs.
  • Leerlingen uit 5 atheneum gaan naar Valencia. Op die locaties word je ondergedompeld in cultuur en kunst en leer je je klas- en jaargenoten nog beter kennen. Je bereidt voor je bestemming zelf een onderdeel voor, zodat je elkaar ter plekke kunt gidsen.
  • In 5 gymnasium ga je volgens traditie naar Rome. In de lessen KCV word je op deze reis voorbereid. Ook hier word je overspoeld met de rijkdom aan kunst en cultuur die de eeuwige stad te bieden heeft!