Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

A-weken, projectweek en werkweken

A-weken en projectweek

Gedurende het jaar zijn er 5 A-weken waarin naast de reguliere lessen ook activiteiten (vaak per leerjaar) plaatsvinden. In april is er een projectweek waarin geen reguliere lessen zijn, maar er vakoverstijgend gewerkt wordt. In de onderbouw krijgen leerlingen te maken met verschillende taaldorpen (Engels, Duits en Frans), met de projecten Woerden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de projecten Media master, Omgaan met sociale media, Crime Scene Investigation en Samenwerken. In de projectweek worden ook verschillende activiteiten gebundeld, zoals een sportdag en examentrainingen. De ervaring leert ons dat de projectdagen leerzame en leuke dagen zijn.

Voor leerlingen uit klas 4 is er het theaterproject (4 havo), het cultuurproject (4 vwo) en de zorgweek (4 havo). Voor 5 vwo zijn er onderzoeksdagen.

Kennismakingsweek

De brugklassen gaan al na een paar weken op kennismakingsweek. Brugklasleerlingen gaan 3 dagen naar Apeldoorn waar ze een gezellig en mooi programma hebben. De overige 2 dagen van deze week op school krijgen een aparte invulling.

Werkweken

De voor-examenklassen van de havo en het vwo (4 havo en 5 vwo) gaan in het voorjaar op werkweek. Leerlingen uit 4 havo kunnen kiezen uit Berlijn en Parijs. Leerlingen uit 5 atheneum gaan naar Valencia en de 5 gymnasiumleerlingen gaan naar Rome.