Kalsbeek College Menu Openen

Extra's

Extra's

A-weken, projectweek en werkweken

A-weken en projectweek

Gedurende het jaar zijn er 5 A-weken waarin naast de reguliere lessen ook activiteiten (vaak per leerjaar) plaatsvinden. In april is er een projectweek waarin geen reguliere lessen zijn, maar er vakoverstijgend gewerkt wordt. In de onderbouw krijgen leerlingen te maken met verschillende taaldorpen (Engels, Duits en Frans), met de projecten Woerden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en de projecten Media master, Omgaan met sociale media, Crime Scene Investigation en Samenwerken. In de projectweek worden ook verschillende activiteiten gebundeld, zoals een sportdag en examentrainingen. De ervaring leert ons dat de projectdagen leerzame en leuke dagen zijn.

Voor leerlingen uit klas 4 is er het theaterproject (4 havo), het cultuurproject (4 vwo) en de zorgweek (4 havo). Voor 5 vwo zijn er onderzoeksdagen.

Kennismakingsweek

De brugklassen gaan – als de situatie rondom corona het toelaat – op kennismakingsweek. Anders wordt er voor brugklasleerlingen een activiteitenweek in en rond school georganiseerd.

Werkweken

De voor-examenklassen gaan in het voorjaar op werkweek. Leerlingen uit 4 havo kunnen kiezen uit Berlijn, Londen en Parijs. Leerlingen uit 5 atheneum gaan naar Valencia of Edinburgh en de 5 gymnasium leerlingen gaan naar Rome. Na de kerstvakantie bekijken we of het voor deze leerlingen mogelijk is om op werkweek te gaan.