Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Computers, ICT en Magister

Computers en laptops

Het Kalsbeek College beschikt over een uitgebreide en moderne ICT-infrastructuur met werkplekken voor leerlingen op vele plaatsen in het gebouw en een draadloos netwerk. Leerlingen werken op school en thuis op een (eventueel via school aangeschaft) eigen device.

Vanwege de mogelijkheden en gunstige prijsstelling adviseren we te werken met een laptop. Je kunt, als je in leerjaar 1 zit, je eigen laptop via het Kalsbeek College gunstig aanschaffen. Kun je een laptop van thuis gebruiken? Ook dat kan!

Lees meer over laptops op het Kalsbeek College

Gratis Office & Slim software

Gratis Office

Als Kalsbeek-leerling kun je gratis gebruikmaken van Microsoft Office. Zo kun je ook thuis werken met de laatste versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en nog veel meer.
Je kunt Office installeren op 5 pc’s en Macs en 5 tablets (waaronder de iPad). Al het werk wordt online in OneDrive opgeslagen, zodat je er altijd bij kunt, welk apparaat je ook gebruikt.

Lees meer over de voordelen en het installeren van gratis Office

Slim software
Het Kalsbeek College heeft afspraken gemaakt met Slim, een softwareleverancier. Via de licentie van onze school kun je voor lage prijzen software, virus-beveiliging, firewalls etc. bestellen. Op het Groeiportaal op onze website staat alle informatie over deze mogelijkheid.

Magister en ELO

Op school werken we met een elektronische leeromgeving (ELO). Via de ELO bieden we je online lesmateriaal aan.
Cijfers en resultaten houden we bij in Magister. Als ouders kun je de cijfers van je kind zien op de website van Magister. Aan het begin van het schooljaar krijgen ouders hiervoor een inlogcode.