Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

ICT, Magister en Kalsbeek App

Gratis Office & Slim software

Gratis Office

Als Kalsbeek-leerling kun je gratis gebruikmaken van Microsoft Office. Zo kun je ook thuis werken met de laatste versies van Word, Excel, PowerPoint, OneNote en nog veel meer. Je kunt Office installeren op 5 pc’s en Macs en 5 tablets (waaronder de iPad). Al het werk wordt online in OneDrive opgeslagen, zodat je er altijd bij kunt, welk apparaat je ook gebruikt.

Lees meer over de voordelen en het installeren van gratis Office

Slim software
Het Kalsbeek College heeft afspraken gemaakt met Slim, een softwareleverancier. Via de licentie van onze school kun je voor lage prijzen software, virus-beveiliging, firewalls etc. bestellen. Op het Groeiportaal op onze website staat alle informatie over deze mogelijkheid.

Magister en itslearning

Op school werken we met een elektronische leeromgeving (ELO) van itslearning. Via de ELO bieden we je online lesmateriaal aan.
Cijfers en resultaten houden we bij in Magister. Ouders/verzorgers kunnen de cijfers van hun kind zien op de website van Magister. Aan het begin van het schooljaar krijgen zij hiervoor een eigen inlogcode.

Kalsbeek App

Het Kalsbeek College gebruikt een eigen app voor de communicatie met ouders/verzorgers en leerlingen. Handig, want zo is er één centraal communicatiekanaal in plaats van allerlei kanalen als mail, (nieuws)brieven en papieren/PDF-formulieren.

In de Kalsbeek App kunnen leerlingen en ouders/verzorgers gemakkelijk al het nieuws bekijken, ziekmelden doorgeven, verlof aanvragen, contact houden met de mentor, formulieren invullen en ondertekenen, afspraakplanners invullen voor driehoeksgesprekken en vragen stellen aan school.