Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Mediatheek en schoolpas

Mediatheek

De mediatheek is opgedeeld in verschillende ruimtes, waar circa 100 leerlingen kunnen werken. Je kunt op een schoolcomputer werken, maar natuurlijk ook op je eigen laptop. Op de leestafel liggen verschillende tijdschriften en de krant om te lezen of je pakt een leuk leesboek.

Uiteraard kun je in de mediatheek boeken lenen en lezen. Er is een grote collectie romans, jeugdboeken en literatuur, in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en in de klassieke talen. Ook hebben we informatieve boeken, tijdschriften, dvd’s en digitale informatie. De mediatheek heeft abonnementen op verschillende databases.

Mediawijsheid / Informatievaardigheden

Tijdens het schooljaar krijg je instructie in mediawijsheid. In deze lessen leer je bijvoorbeeld hoe je de geautomatiseerde mediatheekcatalogus kunt gebruiken om boeken en (digitale) informatie te vinden voor een opdracht of een werkstuk. Je krijgt ook instructie over het gebruik van internet en databases, het vinden en het beoordelen van (digitale) informatie en het gebruik ervan. De mediatheekmedewerkers helpen je bij al je zoekvragen.

Schoolpas

Aan het begin van het schooljaar krijg je je schoolpas met foto uitgereikt. Daarnaast kun je de Aura-app downloaden op je mobiel. Met de app of je schoolpas kun je gebruik maken van alle faciliteiten de mediatheek.