Kalsbeek College Menu Openen

Gang van zaken

Gang van zaken

Mediatheek en schoolpas

Mediatheek

De mediatheek is opgedeeld in verschillende ruimtes, waar circa 100 leerlingen kunnen werken. Je kunt op een schoolcomputer werken, maar natuurlijk ook op je eigen laptop. Op de leestafel liggen verschillende tijdschriften en kranten om te lezen of je pakt je eigen boek.

In de onderbouwruimte kun je gebruik maken van de computers en werkplekken om je huiswerk en schoolopdrachten te maken. Er is een fluisterruimte met computers en werkplekken, waar je met anderen kunt overleggen. In de stilteruimte werk je alleen aan je huiswerk, opdracht of project. Op de leestafel liggen kranten en tijdschriften of je pakt je eigen boek.

Boeken lenen
Uiteraard kun je in de mediatheek boeken lenen en lezen. Er is een grote collectie romans, jeugdboeken en literatuur, in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en in de klassieke talen. Ook hebben we informatieve boeken, tijdschriften, dvd’s en digitale informatie. De mediatheek heeft abonnementen op verschillende databases en er is documentatiemateriaal over diverse onderwerpen beschikbaar.

Regels in de mediatheek
Als je in de mediatheek bent of werkt, dan houd je je aan deze regels:

Mediawijsheid / Informatievaardigheden

Tijdens het schooljaar krijg je instructie in mediawijsheid. In deze lessen leer je bijvoorbeeld hoe je de geautomatiseerde mediatheekcatalogus kunt gebruiken om boeken en (digitale) informatie te vinden voor een opdracht of een werkstuk. Je krijgt ook instructie over het gebruik van internet en databases, het vinden en het beoordelen van (digitale) informatie en het gebruik ervan. De mediatheekmedewerkers kunnen je helpen bij al je zoekvragen.

Schoolpas

Aan het begin van het schooljaar krijg je je schoolpas met foto uitgereikt. Op vertoon van deze schoolpas kun je gebruikmaken van de mediatheek. Zorg dus dat je de schoolpas altijd bij je hebt.