Kalsbeek College Menu Openen

Hoe gaan we met elkaar om

Hoe gaan we met elkaar om

Gebruik telefoons

Je mag je mobiele telefoon in het schoolgebouw gebruiken om te appen, internetten of muziek te luisteren (alleen met oordoppen/koptelefoon). In de les mag je je mobiel voor lesdoeleinden gebruiken als je toestemming hebt van je docent. Bellen is alleen buiten toegestaan.

In het lokaal (of in de aula bij onderwijssituaties) is de mobiele telefoon uit en in je kluis, de telefoontas in het lokaal, tas of broekzak. Een mobiele telefoon die gezien of gehoord wordt, nemen we voor de rest van de schooldag in beslag. Aan het einde van de lesdag kan je je telefoon ophalen bij lokaal 116. Hier wordt meteen een afspraak gemaakt voor 1 uur nakomen. Als je deze regel overtreedt tijdens een toets, krijg je automatisch het cijfer 1 voor die toets.

In de mediatheek mag een leerling zijn telefoon wel gebruiken, mits er geen geluid gebruikt wordt (bellen, ringtones) en er geen opnames gemaakt worden. In dat geval wordt de mobiel in beslag genomen.

Je mag niet zonder toestemming filmpjes of opnames maken met je telefoon of digitale camera. Er staat een zware straf op misbruik van foto’s of filmpjes waar medeleerlingen of Kalsbeek-medewerkers op staan.