Kalsbeek College

Ontdek Kalsbeek

Proeflessen

Zit je in groep 8 en ben je benieuwd naar onze school? Dan wil je vast weten hoe de school er van binnen uitziet, hoe de sfeer is en of je je er thuis voelt. Je bent van harte welkom om te komen kijken!

Proeflessen op 27 en 28 februari 2024
Speciaal voor kinderen uit groep 8 organiseren we op 27 en 28 februari op beide locaties proeflessen. Je kiest zelf de vakken die je die middag volgt. Dé manier om te ervaren of jij je volgend jaar ziet rondlopen op het Kalsbeek College.

De inschrijving is inmiddels gesloten, zodat wij de roosters voor alle leerlingen kunnen klaarmaken. Vragen? Stuur een mail naar [email protected]

Open dag en informatieavond
In januari hebben we informatieavonden (speciaal voor ouders/verzorgers) en onze open dag georganiseerd. Bijna 2.000 kinderen uit groep 7 en 8 hebben een kijkje genomen op locatie Bredius en Schilderspark. Er was van alles te zien en te doen. Bedankt voor je aanwezigheid!

Meer over het Kalsbeek College
Wil je meer ontdekken over onze school? Ben je op zoek naar bepaalde informatie? Online is van alles te vinden!

  • Lees op onze website meer over onze opleidingen en onze school.
  • Bekijk video’s op ons YouTube-kanaal waarin leerlingen de school laten zien.
  • Heb je een vraag? Je kunt ons appen (06 – 5995 8210), mailen ([email protected]) of bellen (0348 – 413 120 voor locatie Bredius en 0348 – 417 694 voor Schilderspark).

Kalsbeek College: altijd een plek die bij je past
Het Kalsbeek College is een regionale school. Uit de reacties die wij kregen van ouders uit Vleuten, De Meern, Leidsche Rijn en Utrecht-stad bleek dat er onduidelijkheid bestaat over het aannamebeleid van het Kalsbeek College voor kinderen uit deze kernen. Leerlingen uit deze kernen – en ook daarbuiten – zijn van harte welkom op het Kalsbeek College!

Introductiefilm

Introductiefilm

Onze visie

Het Kalsbeek College is meer dan een school. Wij willen een plek zijn waar een leerling kan groeien zoals hij dat wil. In kennis, maar ook als mens. Met onderwijs dat hem past, en de christelijke levensbeschouwing als de basis voor een gebalanceerde ontwikkeling.

Onze visie op onderwijs
Op het Kalsbeek College groei je op een manier die bij jou past. We dagen je uit, leren je vooruit te kijken en gerichte keuzes te maken. We zijn begaan met al onze leerlingen en bieden je alle ruimte om je te ontwikkelen. Je groeit in kennis, inzicht en vaardigheden en werkt toe naar een diploma. Ons onderwijsaanbod is gericht op brede vorming. Je groeit als leerling én als persoon. Het Kalsbeek College is daarnaast een brede school en daarom is er altijd een plek die bij jou past.

Ontwikkeling van talent
Door ons diverse en brede aanbod is het mogelijk om je te oriënteren, te ontdekken wat bij je past en te experimenteren. We stimuleren je een stap extra te zetten en vinden het belangrijk dat jij goed in je vel zit. Iedereen doet ertoe!

Nuttige en stimulerende extra’s

  • U-Talent voor bèta-talenten, ontdek de wereld van de universiteit
  • Keuze uit maar liefst 7 beroepsrichtingen, als krachtige basis voor het mbo
  • Cambridge English en Anglia, al jaren kwalitatief sterk
  • Extra’s zoals sport, kunst, theater, muziek en debat

Typisch Kalsbeek
Het Kalsbeek College blijft in beweging. Zo zijn we een paar jaar geleden gestart met onze havo-6 route (op locatie Schilderspark) en de mavoXL (op locatie Bredius). Sinds dit schooljaar kunnen techniekliefhebbers op locatie Bredius hun hart op. Er zijn maar liefst 3 technische beroepsrichtingen om uit te kiezen en de praktijklessen hiervan krijg je in de gloednieuwe TechnoHUB, een mooie onderwijslocatie op fietsafstand van school.
Leerlingen met een passie voor techniek kunnen in het tweede jaar al kiezen voor de Techniekklas. Zo maken we échte groei mogelijk.

Bekijk ons schoolplan op www.kalsbeek.nl/groeiportaal

Brede school

Het Kalsbeek College is een brede scholengemeenschap. Voor vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium kun je hier terecht. Dat betekent dat er altijd een plek is die bij jou past. Je kunt op verschillende momenten doorgroeien naar een hoger niveau. Wij dagen je uit om het beste uit jezelf te halen. Ook een andere richting opgaan is mogelijk. Elke leerling op de juiste plek, daar gaan we voor.

Brugklas
In welke brugklas je komt, hangt af van het advies van je basisschool. Er zijn verschillende brugklassen en soms ook ‘dakpan’-klassen, waardoor je pas na het eerste of tweede leerjaar een keuze voor je verdere opleiding hoeft te maken.

Sport

Op het Kalsbeek College houden we van sporten, heel veel sporten. Om je een idee te geven van wat we zoal doen, zetten we het even voor je op een rijtje.

  1. Sporten vinden wij belangrijk. Balsporten, turnen, bewegen op muziek, zelfverdediging en atletiek komen bij ons allemaal voorbij tijdens de gymlessen. En met sporten die je niet tijdens de gymles krijgt – zoals flowboarden, duiken of waterskiën – kun je in je examenjaar kennismaken tijdens de ‘sportoriëntatie’.
  2. Ben jij een voetballiefhebber? Dan is de Kalsbeek Voetbal Academie – op locatie Schilderspark – misschien wel iets voor jou. De Voetbal Academie is bedoeld voor jongens en meiden die lid zijn van een voetbalvereniging. Je niveau speelt geen rol, je passie en inzet wél. Leden krijgen onder schooltijd tot 4 uur voetbaltraining bij Sportlust in Woerden onder leiding van Robbert de Ruiter, voormalig profvoetballer en trainer van hoofdklasseploegen.
  3. Geen lid van de Voetbal Academie? Ook dan is er genoeg sportieve uitdaging. We doen elk jaar mee aan Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Het
    Kalsbeek College doet jaarlijks aan verschillende sporten mee. Misschien kom jij met jouw team wel in de finale en mag je naar de finaledag op Papendal.
  4. De brugklassers op locatie Schilderspark gaan elk jaar met elkaar de strijd aan om de titel ‘De sportiefste brugklas’. Ze kunnen punten verdienen met onderdelen als basketbal, korfbal en voetbal. De winnaar wint een leuke prijs voor de hele klas.
  5. In de bovenbouw kun je voor een deel je eigen programma voor LO samenstellen. In 4 en 5 havo kun je kiezen voor het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM). In deze lessen worden de sportieve leerlingen extra uitgedaagd en gaan ze dieper in op de theoretische en praktische stof. Naast de reguliere LO-lessen is in leerjaar 3 en 4 van de mavoXL en de havo-6 het keuzevak LO-2, waarin je examen kunt doen. Bij LO-2 ga je je
    verbreden en verdiepen op het sportieve vlak.
  6. Heb je een talentenstatus bij NOC*NSF? Wij zijn een topsportvriendelijke school, dus bij ons krijg je de ruimte om je topsportcarrière te combineren met het onderwijs.

Kunst

Kunst en cultuur vinden wij niet alleen heel erg leuk maar ook belangrijk. In de eerste klas start je met allerlei kunstvakken. Denk aan tekenen en handvaardigheid, maar op locatie Bredius staat ook drama standaard op het lesrooster.De kunstdocenten dagen je uit om je eigen beeldtaal te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met verschillende materialen en technieken, die variëren van boetseren tot lasersnijden, van muziek maken tot 3D-printen en van schilderen tot zingen. Zo maak je de mooiste kunstwerken. Wij helpen je jouw creatieve ideeën vorm te geven en buiten de kaders te denken. Je leert echt naar kunst kijken.

Ervaren door beleven
Een goed voorbeeld van ‘ervaren door beleven’ is de dansdag (op locatie Bredius) en de theaterdag (op locatie Schilderspark). Op deze dagen werk je samen met andere brugklassers toe naar een mooi eindproduct: een dans in het centrum van Woerden of een voorstelling compleet met zelfontworpen decorstukken, video-installaties, dans en andere
podiumkunsten voor publiek.

Techniek

Vind jij techniek leuk, werk je graag met je handen of voel je jezelf al een techneut? Ook als je nog niet precies weet wat je wilt doen, zit je goed op het Kalsbeek College. Op locatie Bredius kun je in de bovenbouw uit maar liefst 3 technische profielen kiezen:

  • Mobiliteit & Transport
  • Bouwen, Wonen & Interieur
  • Produceren, Installeren & Energie

Bij Mobiliteit & Transport maak je kennis met de techniek van de auto, zo ga je sleutelen aan motoren, remmen, verlichting en wielophangingen. M&T gaat niet alleen maar over auto’s maar ook over het vervoer van goederen over de weg.

Kies je voor Bouwen, Wonen & Interieur dan zijn metselen en schilderen standaard onderdelen. De meer creatieve onderdelen zitten in de keuzevakken. Je doorloopt het hele bouwproces: van ontwerp tot eindproduct. Je leert alles over het werken met hout en het ontwerpen van een meubelstuk en alle aspecten van het bouwen van een huis. Je maakt bijvoorbeeld kozijnen, dakconstructies en (tuin)meubels, maar er is ook aandacht voor het inrichten: schilderen, behangen en decoreren.

Het profiel Produceren, Installeren & Energie is combinatie van elektrotechniek, installatietechniek en metaaltechniek. Je werkt met allerlei gereedschappen en machines en leert hoe je een voorwerp of installatie kunt ontwerpen en maken. Natuurlijk krijg je ook te maken met moderne technologieën zoals 3D-printen en lasersnijden.

TechnoHUB
De praktijklessen van deze technische profielen krijg je op de TechnoHub, een mooie ruimte op fietsafstand van het Kalsbeek College. In dit kloppende hart van de techniek werken scholen en bedrijven samen en werk jij onder de beste omstandigheden aan techniek.

Techniekklas
Een klas vol techniekliefhebbers. Hoe leuk is dat! Als je in onze Techniekklas komt, ben je in het tweede jaar al heel veel bezig met techniek. Je hoeft dus niet te wachten tot de derde klas. In de Techniekklas krijg je 10 praktijkuren per week. Je bent dus lekker veel met je handen bezig en maakt leuke werkstukken. Je werkt met bijvoorbeeld hout, metaal en kunststof, leert technisch tekenen en ook ontwerpen en elektronica komen aan bod.
Om te bepalen of je goed in de Techniekklas past, schrijf je een motivatiebrief aan de techniekdocenten. In de brief leg je uit waarom jij hier geschikt voor bent. De docenten kijken onder meer naar je werkhouding en wat je in de technieklessen hebt gemaakt.

Sfeerbeelden van de TechnoHUB
Neem een kijkje in de TechnoHUB. In deze video kun je zien waar je de praktijklessen krijgt van Bouwen, Wonen & Interieur en van Mobiliteit & Transport.

Voetbal Academie

Ben jij gek van voetbal? En wil jij het beste uit jezelf halen? Uit voetbal én uit schoolwerk? Kies dan voor de Kalsbeek Voetbal Academie op locatie Schilderspark.

Voetbal Academie: voor wie?
De Kalsbeek Voetbal Academie is bedoeld voor jongens en meiden op locatie Schilderspark die lid zijn van een voetbalvereniging en die passie hebben voor voetbal. De leerlijn wordt vanaf de brugklas doorgetrokken tot en met de derde klas. Zo krijgen de leerlingen die voor de Voetbal Academie kiezen de mogelijkheid om 3 jaar lang (als lichting onder de 14, onder de 15 en onder de 16) extra voetbaltrainingen te krijgen van een ervaren trainer.

Begeleiding
De voetbaltrainingen worden verzorgd door gymdocenten Robbert de Ruiter en Harmen Visser. Robbert is een ervaren voetbaltrainer uit onze regio; hij heeft zijn sporen in het (jeugd)voetbal ruimschoots verdiend en heeft gewerkt bij clubs als FC Lisse en Sportlust. Harmen is jeugdtrainer bij Sparta.

Kalsbeek Voetbal Academie in de brugklas

  • 4 lesuren voetbaltraining tijdens je reguliere schoolrooster
  • werken aan je techniek, inzicht en persoonlijkheid
  • aandacht voor samenwerken en functioneren als een team
  • goed te combineren met het spelen bij je eigen club
  • kosten: € 100,- per schooljaar

Meer informatie en aanmelden
Heb je een vraag over de Kalsbeek Voetbal Academie? Stuur een mail naar Robbert de Ruiter: [email protected] Wil je je aanmelden? Geef het aan op het aanmeldingsformulier dat je gebruikt om je op het Kalsbeek College in te schrijven.

Laptop

Naast boeken gebruik je een laptop tijdens de lessen. Digitaal onderwijs met laptops maakt het leren effectiever en persoonlijker. Zo leer je op je eigen niveau, op je eigen tempo en vanuit je persoonlijke leerwensen. Ook samenwerken wordt nog eenvoudiger.Naast de papieren methoden heb je toegang tot digitaal leermateriaal en veel online bronnen. Dit maakt leren interactief en leuker. Online halen we de hele wereld in de klas. Wij zien dit als een stimulerende combinatie voor uitdagend onderwijs.

Laptop via het Kalsbeek College
Het is mogelijk om een laptop via het Kalsbeek College aan te schaffen. Wij werken hiervoor samen met The Rent Company, een bedrijf dat laptops verkoopt inclusief een aantrekkelijk servicecontract. In juni krijgen nieuwe ouders alle informatie over het werken met en de aanschaf van een laptop.
Als je via ons een laptop koopt, loopt de service namelijk via school. Mocht jouw apparaat
kapot gaan, dan meld je dit bij de mediatheek en krijg je meteen een leenlaptop mee. De laptop wordt geleverd met een beschermhoes en daarnaast ben je verzekerd tegen schade en diefstal. Handig!

Eigen laptop
Kun je van thuis een laptop gebruiken? Check dan eerst even of deze geschikt is voor gebruik in de klas. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jij in de cloud kunt werken, je laptop snel opstart, niet al te veel herrie maakt en de batterij lange tijd meegaat. De voorwaarden die belangrijk zijn voor het werken met een eigen laptop vind je op onze website: www.kalsbeek.nl/laptop

VR Tour

VR Tour

Kalsbeek

Top onderwijs op elk niveau

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.