Kalsbeek College

5 Gymnasium in Rome

De gymnasiasten van het Kalsbeek College kregen vorige week weer de kers op de taart van hun opleiding: een kleine week alles in de eeuwige stad Rome zien en ervaren waarover ze vijf jaar les hadden gehad.

Het Colosseum maakte indruk, juist omdat het zo kolossaal is. We bezochten de ernaast gelegen resten van eeuwen geschiedenis op het Forum Romanum, het oude ‘marktplein’ met eraan grenzend een heuvel met de metershoge muren van de paleizen van de keizers. In de diverse musea hebben we de kunst gezien waarover in de lessen is verteld: beelden uit de oudheid maar ook van Bernini, schilderijen van Rafaël en Caravaggio en de decoratie van de Sixtijnse kapel door Michelangelo. De beklimming van de koepel van de Sint Pieter is ieder jaar een groot succes, maar de beentjes voelen daarna wel goed dat er honderden treden mee zijn genomen.

Het feit dat de leerlingen zelf kleine presentaties hadden voorbereid en deze ter plekke moesten houden, vergroot de kennis en betrokkenheid bij het programma.

We verbleven in ruime 2, 3 en 4 persoonskamers met koelkast, televisie en kluis, kortom in een fraai hotel met uitermate vriendelijk personeel. Er was voldoende tijd voor lekkere ijsjes, groepsportretten en het scoren van souvenirs. De leerlingen konden iedere avond in hun vrije tijd zelf kiezen waar er werd gegeten. Het weer werkte ook nog eens mee: voldoende en de laatste dagen zelfs veel zon en slechts  één dag drie spikkels regen.

Het was kortom weer een geslaagde werkweek voor 5 gymnasium.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.