Kalsbeek College

Eindexamenexpositie groot succes

Op dinsdag 16 april werd de Eindexamenexpositie in de Kunstvleugel van locatie Schilderspark onder grote publieke belangstelling geopend door wethouder Jelmer Vierstra.

De leerlingen uit 4-havo6 hebben gewerkt met het thema “In Actie”, terwijl de examenkandidaten uit 5-havo aan de slag gingen met het thema “Onbegrensd”. De leerlingen hebben een eigen invulling aan de thema’s gegeven met mode, schilderen, ruimtelijke werken en animatie, waardoor de tentoonstelling erg veelzijdig is.

Voor het fotoproject “Conflict” hebben de leerlingen uit 5-havo mensen geïnterviewd en gefotografeerd die te maken hebben gehad met vrijheid en onvrijheid. Dit is gebundeld in een prachtig boekje dat tijdens de expositie werd uitgedeeld. Voor dit onderdeel van de tentoonstelling werkte het Kalsbeek College samen met Stichting 4 en 5 mei Woerden.

De examenkandidaten uit 6-vwo hebben dit jaar gekozen voor het thema “Verlangen”. De leerlingen laten in hun kunstwerken een verlangen zien naar een wereld zonder zorgen en verdriet. Andere leerlingen verbeelden een verlangen naar zelfacceptatie, rust en een leven zonder mentale of fysieke pijn. Het geeft een persoonlijke blik in de leefwereld van deze jonge kunstenaars.

De eindexamenexpositie werd georganiseerd door het Kalsbeek College in samenwerking met de KUVO. Het was een feestje om samen met trotse ouders, oma’s en opa’s te genieten van de bijzondere kunstwerken van onze eindexamenleerlingen.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.