Kalsbeek College

GSA van start op locatie Bredius

De GSA (Gender & Sexuality Alliance) op locatie Bredius is vandaag officieel van start gegaan. De Pride-vlag is gehesen en er zijn regenboogzuurstokken uitgedeeld. Het hijsen van deze vlag draagt een belangrijke boodschap uit: de school streeft naar inclusiviteit. We willen laten zien dat iedereen welkom is.

De vlag bestaat uit de regenboogvlag waaraan 5 nieuwe kleuren zijn toegevoegd. De 3 kleuren van de vlag van de transgender gemeenschap en een zwarte en bruine streep om zwarte LHBT+’ers en LHBT+’ers van kleur te vertegenwoordigen.

Iedereen is gelijk
Al enige tijd is er een groep leerlingen samen met docenten bezig met de voorbereidingen om een GSA op te zetten op school. Vandaag is het zover en is de GSA gestart. De GSA is een groep van scholieren, gesteund door docenten, die vinden dat iedereen op hun school de vrijheid moet hebben om helemaal zichzelf te kunnen zijn. Iedereen is gelijk. Het maakt niet uit wie je bent, hoe je er uit ziet en op wie je valt.

De GSA hoopt dat veel leerlingen en docenten zich aan zullen sluiten bij de GSA, dat de GSA met elkaar verder vorm krijgt en er te gekke activiteiten georganiseerd gaan worden. Voor vragen of ideeën, stuur een mail naar [email protected]

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.