Kalsbeek College

Kalsbeek Band duikt de studio in

Leerlingen van het Kalsbeek College zijn de studio ingedoken om daar 3 nummers op te nemen. Een mooie afsluiting voor de Kalsbeek Band, die dit schooljaar helaas geen live optreden kon geven.

Omdat het door corona niet mogelijk was om een zomerconcert te organiseren, is Jan-Willem Linkerhof, muziekdocent op het Kalsbeek College locatie Schilderspark, op zoek gegaan naar wat er wel mogelijk was. “De hele dag horen we om ons heen hitjes op de radio”, licht hij toe, “maar wat komt er nou eigenlijk allemaal bij kijken?” Zo kwam hij op het idee om een opnamedag te organiseren, zodat de leerlingen dit proces van dichtbij mee kunnen maken. Linkerhof: “Een interessant proces waarbij je nog dieper de muziek in duikt. Bij een opname hoor je tenslotte alles. Elk fout nootje, akkoord wat niet klopt, of valse noot valt op.” Linkerhof hoopt dat de leerlingen deze ervaring meenemen en er bij een live optreden volgend jaar hun voordeel mee doen.

Studio Moskou
De leerlingen van de Kalsbeek Band reisden voor de opnames af naar Studio Moskou in Utrecht. De dag begon met het opnemen van de basis, die uit drums, bas, gitaar en piano bestond. Vanuit daar werden steeds meer instrumenten toegevoegd, zoals de trompet, aerofoon, dwarsfluit en zang. “We leerden over hoe het er in de studio aan toe gaat en hoe de apparatuur daar werkt”, vertelt derdeklasser Maria Verdoold, zangeres van de Kalsbeek Band. “Aan het eind van de dag hebben wij drie liedjes opgenomen en zijn we allemaal een ervaring rijker.

Bekijk de opnames van de Kalsbeek Band:

Samenspel
In de onderbouwband van het Kalsbeek College kunnen de leerlingen hun muzikale talenten ontwikkelen. In de band leren ze over samenspel, ritmiek en akkoorden en maken ze kennis met improvisatie. “Normaal gesproken treden we meerdere keren per jaar op”, zegt muziekdocent Jan-Willem Linkerhof. “Helaas konden we bij het kerstconcert, de paasviering en de open dag niet live spelen. Dit is een mooie vervanger van het zomerconcert.”


Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.