Kalsbeek College

Kalsbeek on tour, making memories à Paris

Op een uitgeslapen maandagochtend rijdt Laura heel stoer helemaal zelf met de auto naar de verzamelplaats op de Korenmolenlaan, waar onze leerlingen uit 4-havo geduldig staan te wachten op de bus die per ongeluk naar school is gereden. Gelukkig was Sil door dit foutje wel een keer op tijd aanwezig.

De heenreis ging voorspoedig, de zon schijnt en met onze papieren en digitale tickets bij de hand beklimmen we de geweldige Eifeltoren, très bien!

Isa heeft een föhn-borstel mee en Esmee heeft haar complete garderobe ingepakt, waardoor haar koffer niet meer in de auto van het gastgezin past. We gaan maar één weekje hè?! Het gastgezin van Rafaella heeft een zwembad (waar is je badkleding?!), bij het gezin van Eline hangen vreemde maskers aan de muur (zo eng) en daar woont ook een kat die zelf een deur kan openen (hoe dan?!). De gastouders zijn lief en aardig, leren rummikub van Flora, koken lekker of soms wat minder lekker, heten Ariël of Valerie en iedereen verschijnt ‘s ochtends min of meer fris en fruitig bij de bus. Nous allons à Montmartre aujourd’hui. Bonne journée!

 

Op dinsdag brengen we een bezoek aan de Sacre Coeur waar Mike wat extra zakgeld probeert te krijgen met een performance als levend standbeeld. Helaas moet hij nog even oefenen…

In de wijk Montmartre brengt een speurtocht ons langs allerlei bijzondere plekken. Wie o wie gaat er naar huis met de levensveranderende hoofdprijs?! De jury buigt zich nog over de ingeleverde prestaties. 

In Jardin du Luxembourg staan de Hollandse tulpen speciaal voor ons in bloei en in het Panthéon keken we onze ogen uit.

 

In een te volgestampte trein steeg onze Kalsbeek on Tour woensdag tot grote hoogte op de Tour Montparnasse. La vue est magnifique! ‘s Middags kregen we zadelpijn tijdens een gave tour de vélo. We fietsten langs de Dome des Invalides, het Louvre, de Eiffeltoren, over de Champs Elysées en de Seine en Place de la Concorde. Het was prachtig!

 

Op een zonnige donderdagochtend lopen we naar Château de Versailles om een groet te brengen aan zonnekoning Lodewijk XIV. Wat een prachtig paleis vol kunst en historie. Meneer Westerduin en meneer van Wijngaarden zijn zo enthousiast dat ze overal geschiedenisles geven en bijna uit Versailles worden gezet.

Tijdens de lunch aten we in Quartier le Marais een broodje falafel en met een goed gevulde buik splitsten we de groep. Een helft bezocht het PSG Voetbalstadion en liep in de voetsporen van voetbalhelden Mbappé en Dembélé. De andere helft bezocht de tentoonstelling van de Nederlandse ontwerpster Iris van Herpen in  Modemuseum Mad. Zo gaaf om haar haute couture in het echt te zien, een prachtige inspiratiebron voor onze artistieke leerlingen.

Op de terugweg zette Meneer Westerduin de bus op zijn kop met Radio Senlac. “Leef, alsof het je laatste dag is” en “Oooh Champs-Elysées” galmden uit de Kalsbeek-kelen. 

 

Op vrijdagochtend startte de ochtendshow van Radio Senlac met een belletje naar meneer Boon. In Londen alles goed? We rijden zonder file naar het Louvre en zien de Mona Lisa van Leonardo da Vinci in het echt. Wat is dit “tof, lelijk, druk, gaaf en wanneer mogen we naar buiten”, klinkt nu uit de Kalsbeek-keeltjes. 

Bepakt met stokbrood, macarons, water en  heel veel Eifeltoren-sleutelhangers voor steeds minder (Jelmer is een expert in onderhandelen) beginnen we aan de terugreis.

In Parijs checkt meneer Daanen nog even of de bus wel onder een brug door past en na een verder voorspoedige terugreis sluiten we ons thuisfront weer in de armen. Home sweet home.

 

Making memories à Paris, c’est formidable!

Merci bien! We hebben van jullie genoten.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.