Kalsbeek College

Koningin Máxima bezoekt de TechnoHub

De TechnoHub kreeg afgelopen donderdag hoog bezoek: koning Máxima kwam voor een uitgebreide rondleiding naar de TechnoHub, die in september opent. Onze docenten Ronald de Waal en Peter van Prooijen gingen met de koningin in gesprek over de technische opleidingen en wat deze praktijkplek betekent voor leerlingen. Kalsbeek-leerlingen Levy en Bram vertelden uitgebreid over hun voetbalmuur die ze ontworpen hebben voor de Vakkanjer Challenge 2020 en een finaleticket mee in de wacht hebben gesleept.

Koningin Máxima was erg onder de indruk van de gezamenlijke aanpak en de korte tijd waarin deze nieuwe opleidingsfaciliteit voor het onderwijs in samenwerking met technische bedrijven is opgezet. In een praktische leeromgeving kunnen leerlingen en studenten van basisschool tot mbo kennis en vaardigheden opdoen in techniek en technologie. Het standaard lesprogramma wordt in samenwerking met de bedrijven onder meer aangevuld met gastlessen door vakspecialisten en opdrachten bij de bedrijven zelf. TechnoHub verbindt zo scholing en praktijk aan elkaar.

Waardering
Na de rondleiding voerde de koningin een kringgesprek met enkele vertegenwoordigers van bedrijven, provincie en het Kalsbeek College. Daarin werd de ontstaansgeschiedenis van Woerdens Techniek Talent, de Techniekdagen en de “geboorte” van de TechnoHub besproken.
“Het feit dat het Kalsbeek College de moed heeft om samen met bedrijven en de overheid een start te maken met nieuwe technische afdelingen, kon de koningin waarderen”, vertelt Cor van Dalen, bestuurder van het Kalsbeek College, na afloop. ,,Ze was benieuwd naar de concrete ambities van het project op de lange termijn. Het feit dat veel bedrijven ondanks de coronacrisis willen investeren vond ze een opvallend en kenmerkend punt.”

2 nieuwe profielen
Het Kalsbeek College is vanaf het begin af aan nauw betrokken geweest bij de oprichting van deze prachtige plek en biedt 2 nieuwe vmbo-richtingen aan. Naast Produceren Intstalleren Energie (PIE), een profiel dat al langere tijd aangeboden wordt, kunnen vmbo-leerlingen van het Kalsbeek College vanaf komend schooljaar ook kiezen voor Mobiliteit & Transport (M&T) en Bouwen, Wonen & Interieur (BWI). In de TechnoHub krijgen ze praktijklessen.

Kalsbeek.nl/techniek
Benieuwd naar PIE, BWI en M&T? Lees dan meer over onze technische profielen.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.