Kalsbeek College

Nieuw DPS-lokaal feestelijk geopend

Op locatie Bredius is vorige week een gloednieuw praktijklokaal geopend. Niemand minder dan Sinterklaas verrichte onder toeziend oog van leerlingen en docenten de opening.

In het nieuwe lokaal worden sinds dit schooljaar de praktijklessen gegeven van het profiel Dienstverlening & Producten /Sport (DPS). Het grote lokaal is uitgerust met een moderne keuken en een ruimte waar leerlingen theorieles krijgen en kunnen samenwerken aan projecten. Dus niet alleen koken en bakken, maar ook een praktijkles techniek, EHBO, film maken en website. Een ander voordeel is dat de klas opgedeeld kan worden in kleinere groepen. Daarnaast kunnen de DPS-leerlingen optimaal gebruikmaken van hun onderwijstijd, omdat ze zich minder hoeven te verplaatsen. Fijn om flexibel te zijn om extra tijd te besteden aan bepaalde onderdelen zonder rekening te hoeven houden of er praktijklokalen in school beschikbaar zijn.

Op locatie Bredius worden maar liefst 7 van de 10 profielen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg aangeboden. Tot dit jaar was dit profiel de enige zonder eigen praktijklokaal. Hierdoor waren de DPS-leerlingen vaak te gast om andere lokalen, zoals in de keuken en bakkerij. Nu heeft deze beroepsrichting ook een eigen gezicht.

Benieuwd naar het lokaal? Op zaterdag 19 november is de open dag van het Kalsbeek College. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen op die dag locatie Bredius bezoeken. Er is van alles te zien en te doen, ook in het DPS-lokaal. Kinderen en ouders die nieuwsgierig zijn naar locatie Schilderspark en de TechnoHub kunnen gebruikmaken van elektrische TukTuks die de hele dag tussen de locaties pendelen.

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.