Kalsbeek College

Open dag groot succes

Bijna 2.000 kinderen uit groep 7 en 8 hebben hebben afgelopen zaterdag kennisgemaakt met het Kalsbeek College. Op de open dag konden zij locatie Bredius, locatie Schilderspark en de TechnoHUB van binnen zien en ontdekken of het Kalsbeek College hun nieuwe school wordt.

Sfeer proeven, een presentatie of workshop volgen, met leerlingen en docenten in gesprek en het allerleukst: in de lokalen aan de slag. Tijdens de open dag van het Kalsbeek College kon het allemaal. ,,Zo’n open dag is een van de leukste momenten van het jaar”, vertelt Paul Verkade, locatiedirecteur van locatie Bredius. ,,Het is een feestje om iedereen de warme sfeer te laten ervaren en te delen wat er hier allemaal te doen is. Met maar liefst 6 beroepsrichtingen en een sterke mavoXL hebben we zoveel te bieden.”

Tussen de locaties reden er elektrische TukTuks. Bij de TukTuk-halte was het een drukte van jewelste. ,,Ik ben gek op techniek, dus daarom wil ik kijken bij de TechnoHUB”, vertelt Jonah (11) die net zijn bezoek op locatie Bredius afgerond heeft. Achter hem staat Suus (12): ,,Omdat ik een vmbo-t-advies heb en op beide locaties terecht kan, wil ik ook op Schilderspark kijken. We zijn met de fiets, maar dit is veel leuker. Er zijn zelfs dekentjes in de TukTuks!”

Ook op locatie Schilderspark kwam het doen-thema goed tot zijn recht: van houten sleutelhangers, het eten van een Romeinse lekkernij in een triclinium tot leuke natuurkundeproefjes en een workshop debatteren. ,,Op het Kalsbeek College is er voor iedereen plek en dat kwam vandaag ook goed naar voren”, stelt Paul Pashley, locatiedirecteur op Schilderspark, na afloop trots. ,,De sfeer was super en er zijn leuke gesprekken gevoerd. Op naar de proeflessen in februari, een leuke manier voor groep 8’ers om te ervaren hoe het is om les te krijgen op het Kalsbeek College.”

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.