Kalsbeek College

Nieuw: mavoXL en mavo/havo-route

Vloeiende doorstroom naar de havo met onze nieuwe mavo/havo-route

De NOS maakte vorige week bekend dat de doorstroompercentrages van de mavo (vmbo-t) naar de havo sterk verschillen per school. Het Kalsbeek College in Woerden maakt vanaf schooljaar 2018-2019 op locatie Schilderspark een start met de mavo/havo-route, waarbij een optimale doorstroom centraal staat. Deze route is bedoeld voor leerlingen met minimaal een mavo-advies, die de ambitie hebben om de havo te halen. Zij behalen in 6 jaar zowel het mavo- als het havo-diploma.

“De opstap naar de havo is kansrijker als de aansluiting systematisch wordt aangepakt.” aldus Daan Zwaneveld, voorzitter van het College van Bestuur van het Kalsbeek College. “Door al aan het begin van de middelbare schoolcarrière de ambitie voor de havo uit te spreken, worden leerlingen zo goed mogelijk klaargestoomd voor zowel het mavo- als het havo-examen. Een mooie uitdaging! Elk jaar stellen we voor elke leerling vast of de huidige route de juiste plek is. Want op het Kalsbeek College vinden we het belangrijk dat leerlingen zich ontwikkelen op een manier die bij ze past. Daarom blijft altijd de mogelijkheid bestaan om te switchen tussen routes om zo leerlingen de juiste plek te bieden.”

MavoXL
Naast de zesjarige mavo/havo-route wordt op locatie Bredius de mavoXL aangeboden, waarbij leerlingen in een extra theorie- of praktijkvak examen kunnen doen. De mavoXL is bedoeld voor leerlingen die bij aanvang van de opleiding de ambitie hebben om door te stromen naar het middelbaar beroepsonderwijs. Zwaneveld: “Het resultaat is een mavo-diploma met iets extra’s.”

Doel
Het belangrijkste verschil tussen de routes zit hem in het doel van de leerling. De leerling die kiest voor mavoXL heeft de ambitie zich goed voor te bereiden op een mbo-opleiding. Een leerling in de mavo/havo-route richt zich op het behalen van een havo-diploma.

Daan Zwaneveld benadrukt dat bij het Kalsbeek College tussentijds op- en afstromen uiteraard gewoon mogelijk blijft. “We zetten erop in om ambities die we met elkaar voor ogen hebben, waar te maken. Leerlingen echt laten groeien op een manier die bij ze past, dat is waar het om gaat.”

Naar nieuwsoverzicht

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.