Kalsbeek College

Flexrooster op Bredius

In schooljaar 2023-2024 zijn we op locatie Bredius gestart met een flexrooster. Voor de leerlingen is er veel veranderd, zoals de lesduur, het aantal lessen op een dag en het soort lessen.

Waarom deze verandering?
Leerlingen hebben allemaal net wat anders nodig om te kunnen groeien. Zo heeft de ene leerling net wat meer uitleg voor een bepaald vak nodig en wil een andere leerling op school meer tijd aan zijn huiswerk besteden. We willen onze leerlingen meer maatwerk bieden en het ‘normale’ rooster bood daar geen ruimte voor.

Wat is een flexrooster?
Een flexrooster bestaat uit kernlessen en flexlessen. Elke dag staan er 4 kernlessen van elk 70 minuten op het rooster. Dit zijn lessen die een leerling met zijn of haar hele klas volgt. Een flexles duurt 35 minuten en is gericht op wat een leerling nodig heeft. Voor de een is dat een extra les Nederlands, voor de ander is dat een talentles koken. Een leerling voegt 3 tot 5 flexlessen per week toe aan zijn rooster.
In onderstaand animatiefilmpje wordt het flexrooster op locatie Bredius verder uitgelegd en worden ook de voordelen duidelijk.

Welke flexlessen zijn er?
Er zijn 5 verschillende soorten flexlessen: vakflex, talentflex, huiswerkflex, stilteflex en trainingsflex.

Start van de flexlessen
In de eerste weken na de zomervakantie starten we alleen met kernlessen en leggen we onze leerlingen uit hoe het kiezen van flexuren werkt. Na de herfstvakantie starten de flexlessen. Het aanbod en inschrijven loopt via flex.kalsbeek.nl, een aparte site waar leerlingen per leerjaar het overzicht zien van de flexlessen waaruit ze kunnen kiezen.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.