Kalsbeek College

MavoXL

Met een mavo- (of vmbo-t) advies kun je kiezen uit mavoXL (op locatie Bredius) of de havo-6 (op locatie Schilderspark). Het  belangrijkste verschil tussen mavoXL en havo-6 is het doel. Wil je je zo goed mogelijk voorbereiden op een mbo-opleiding of ga je voor je havo-diploma? Welke route je ook volgt, je hebt in de onderbouw altijd nog de mogelijkheid om te switchen tussen beide routes. Samen zorgen we ervoor dat jij op de juiste plek zit!

De mavoXL is de juiste keuze als jij na vier jaar een mbo-opleiding wilt volgen. De ‘XL’ staat voor de mogelijkheid om leuke modules te volgen of een extra (praktijk)vak te doen.

Jouw brugklas
Met een vmbo-t (= mavo) kun je starten in een 1-mavoklas. Ook vanuit 1-kader/mavo kun je doorstromen naar de mavoXL. Er is  echt een verschil met de havo-6-brugklas op locatie Schilderspark, waar vanaf het begin havo-vaardigheden centraal staan.

Lekker veel doen
In de brugklas staan er naast theorievakken ook flink wat ‘doevakken’ op je rooster, zoals kunst, techniek, drama en lichamelijke opvoeding. Hier ben je lekker bezig en zit je niet met je neus tussen de schoolboeken of achter de laptop. Bij het vak ‘skills’ staan allerlei schoolse en sociale vaardigheden centraal. Denk aan het voeren van een sollicitatiegesprek, het bewerken van een Excel-document, het leren leren en het functioneren in een groep.

Keuzemodules
Eén van de onderdelen waarmee de mavoXL zich onderscheidt, is de mogelijkheid die mavo-leerlingen hebben om modules bij de beroepsrichtingen te volgen. Een unieke kans om uit te vinden waar de interesses liggen en een handige mogelijkheid om  ervaringen op te doen met een beroepsrichting. Voorbeelden van keuzemodules zijn Brood en banket, Robotica, Meubelmaken, Webshop beheren, Spaans en Techniekcarrousel.

WhatsApp met het Kalsbeek

Heb jij nog vragen over het Kalsbeek College? Wij beantwoorden deze graag! Stuur je vraag via WhatsApp naar 06-59958210.